Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Αντιμέτωποι με δύο διλήμματα οι συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου


Δύο ανησυχίες ενόψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ έχει το επιτελείο τουΒ. Βενιζέλου.
Την αποχή απ' τις κάλπες και το φόβο επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες.
Σε ό, τι αφορά στο δεύτερο, αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν, πως οι κατά τόπους οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, μετά από οδηγίες απ' τα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους, έχουν στείλει σημειώματα στις αντίστοιχες αστυνομικές αρχές και έχουν ζητήσει «προστασία», ώστε να μην καταγραφούν επεισόδια που θα ακυρώσουν τη δυναμική της εκλογικής διαδικασίας.
Σχετικά τώρα με το άλλο ζήτημα, αυτό του φόβου της μεγάλης αποχής, εκεί φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι... αποτέλεσμα της μακράς κομματικής ιστορίας και των εξ αυτής συσσωρευμένων «εμπειριών»...
Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, την Τετάρτη έγινε σύσκεψη στελεχών ανηκόντων στον πολύ στενό κύκλο των επιτελών του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουμε και τα –λίγα και έμπιστα- πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν. 
Θα αναφέρουμε μόνο ένα, τον Θ. Τσουκάτο, για το διακριτικό (για ευνόητους λόγους)... come back...
Εκεί λοιπόν αποφασίστηκε το εξής:

-Άσχετα με το νούμερο αυτών που θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει γύρω στους 130.000 ψηφίσαντες!
Ούτως ή άλλως έλεγχος δεν είναι δυνατό να γίνει, πολύ περισσότερο που με τα λευκά και άκυρα (αυτά θα είναι απέναντι στον Βενιζέλο) η κατάσταση περιπλέκεται...
Μάλιστα όταν χαρακτηριστικά στέλεχος που συμμετείχε σε αυτή την πολύ κλειστή σύσκεψη αναρωτήθηκε «κι αν μας αμφισβητήσει ο Καρχιμάκης(ο οποίος ως γνωστόν στήριξε Παπουτσή), του δόθηκε η εξής απάντηση:
- Ας μας αμφισβητήσει όποιος θέλει, όσο θέλει. Γιατί, το 2007 ψήφισαν κοντά 800.000, όπως τότε δηλώσαμε και αποδεχτήκαμε όλοι μαζί;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου