Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Οξύτατη αντίδραση της Θήβας σε δημοσίευμα για τους ΡΟΜΑ!

Πρόσκληση δωρεάν διαμονής σε οικία 120 τ.μ προς αποκατάσταση της αλήθειας…
«Καλοπροαίρετη είναι η οποιαδήποτε κριτική, που στόχο έχει την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προτροπή στην πολιτεία να πράξει τα δέοντα προς όφελος της περιοχής για την πάταξη της εγκληματικότητας και όχι  για την απαξίωση της ΕΛΑΣ, ολόκληρου Δήμου και των Θηβαίων ΡΟΜΑ του καταυλισμού..».
Ανοιχτή πρόσκληση δωρεάν διαμονής στην Θήβα προς τον συντάκτη του επικριτικού άρθρου για τις «επιδρομές σε καταυλισμούς Ρομά» από την ΕΛ.ΑΣ, απευθύνουν οι πολίτες της Θήβας και ειδικότερα οι κάτοικοι του Πυριού, οι οποίοι μάλιστα,  του διαθέτουν σπίτι 120 τ.μ πλήρως επιπλωμένο…
Το συγκεκριμένο άρθρο, στην εφημερίδα των Συντακτών, έφερε τον τίτλο «Επιδρομές σε  καταυλισμούς ΡΟΜΑ» και ο αρθρογράφος   Α.Ψ, σχολιάζει : «Η αστυνομική επιχείρηση το απόγευμα της Παρασκευής σε καταυλισμούς Ρομά στη Θήβα και στον Ορχομενό καταπολέμησε -ξανά- την εγκληματικότητα. Αν κρίνουμε από τα ευρήματα και τις προσαγωγές, πέρα από την αναστάτωση στους καταυλισμούς, η αστυνομική επιχείρηση δεν δικαίωσε τις όποιες προσδοκίες της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα πέρασαν από έλεγχο 361 άτομα, από τα οποία 15 ήταν νόμιμοι αλλοδαποί και μόνο μία γυναίκα δεν είχε έγγραφα. Εγιναν 63 προσαγωγές, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά καθότι διαπιστώθηκαν μόνο παραβάσεις του ΚΟΚ. Τέλος, μπήκαν και σε 16 σπίτια με συνοδεία εισαγγελέων, αλλά «τζίφος».
Στην επιχείρηση πήραν μέρος 49 αστυνομικοί με 14 οχήματα. Αναρωτιέται κατόπιν αυτού ο Ελληνας πολίτης: Τι ήταν εκείνο που εξώθησε την ΕΛ.ΑΣ. να ψάξει τους καταυλισμούς; Ανώνυμες καταγγελίες; Επώνυμοι φόβοι για εγκληματικότητα; Τι ακριβώς έψαχναν οι αστυνομικοί στους «συνήθεις» δοκιμαζόμενους Ελληνες πολίτες των καταυλισμών Ρομά; Πολίτες που, ενώ δεν τους ξεχνάνε ποτέ τα στρατολογικά γραφεία, τους έχει παντελώς ξεχάσει το υπουργείο Παιδείας.
Αντί να εξασκείται στην αντιμετώπιση του εγκλήματος η ΕΛ.ΑΣ., μπουκάροντας κατά βούληση στους καταυλισμούς, θα μπορούσε με τον ίδιο αριθμό ανδρών να ελέγξει αν οι μικροί Ρομά έχουν πρόσβαση σε σχολείο, σε γιατρούς και σε παιδική χαρά. Το πρόσχημα της εγκληματικότητας και η διασπορά φόβου σε όλη την περιοχή εντός και εκτός καταυλισμών με πάνοπλους αστυνομικούς είναι η ασφαλέστερη μέθοδος διαίρεσης των πολιτών και πρόκλησης αντιδράσεων. Είναι ακραία αυταρχική και εκτός ορίων νομιμότητας η επιδρομή σε κατοικίες ανθρώπων χωρίς να δίνεται έστω και μία εξήγηση για τους λόγους που πραγματοποιήθηκε. Ο δρόμος της στοχοποίησης ανθρώπινων συνόλων δεν έχει τελειωμό για τον υπουργό και τους επιτελείς του»..
Από την ημέρα της δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου, ακολούθησαν οικτρά απανωτά γεγονότα στην Θήβα, με αποτέλεσμα την αντίδραση των πολιτών, που βλέπουν την κατάσταση να οδηγείται εκτός ελέγχου..
Εκτός του καθημερινού φαινομένου «λιθοβολισμού» των διερχομένων οχημάτων από την γέφυρα του καταυλισμού, κάτοικος της περιοχής ξυλοκοπήθηκε άγρια από ΡΟΜΑ και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με σπασμένα πόδια, άλλος 80χρονος συμπολίτης μας στον Συνοικισμό ξυλοκοπήθηκε επίσης και νοσηλεύτηκε αλλά εξέπνευσε όχι από τον ξυλοδαρμό προφανώς, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο ΠΥΡΙ διαθέτει ράμματα  στο κεφάλι και τον λαιμό του από την τζαμαρία που έσπασαν ΡΟΜΑ, γυναίκα ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία του Πυριού, προκειμένου να της αρπάξουν την τσάντα και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με διαρρήξεις, κλοπές και επιθέσεις σε ηλικιωμένους και παιδιά…
«Δοκιμαζόμενοι Έλληνες πολίτες των καταυλισμών Ρομά είμαστε όλοι εμείς οι νόμιμοι δημότες Θηβαίων ΡΟΜΑ, που η πολιτεία με επιχορηγήσεις των προηγούμενων χρόνων μας τοποθέτησε εκεί και μας εγκατέλειψε στην τύχη μας, παρά το ότι επανειλημμένα έχουμε φωνάξει και εκφράσει τις ανησυχίες μας για τα τεκταινόμενα στον καταυλισμό σε βάρος μας..» απαντούν οι εκπρόσωποι των Θηβαίων ΡΟΜΑ, που και σχολείο για τα παιδιά τους έχουν και ιατρείο, το οποίο όμως, φυλούν σε βάρδιες για να μην κάνει φτερά…
«Η επιδρομή στα σπίτια μας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου, η τρομοκρατία  των ηλικιωμένων και παιδιών και η εκ του ασφαλούς και χωρίς έρευνα κριτική είναι ακραία και αυταρχική.
Καλοπροαίρετη είναι η οποιαδήποτε κριτική, που στόχο έχει την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προτροπή στην πολιτεία να πράξει τα δέοντα προς όφελος της περιοχής για την πάταξη της εγκληματικότητας και όχι  για την απαξίωση της ΕΛΑΣ, ολόκληρου Δήμου και των Θηβαίων ΡΟΜΑ του καταυλισμού.
Η ΕΛ.ΑΣ μπουκάρει κατά βούληση των πολιτών στους καταυλισμούς  και δεν είναι αρμόδια για τα Σχολεία και την ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα.
Ο δρόμος της στοχοποίησης ανθρώπινων συνόλων έχει τελειωμό αν η πολιτεία εφάρμοζε την Δικαιοσύνη προς αποφυγή της αναρχίας και αν οι εκάστοτε κριτές στόχο είχαν την αρμονία συμβίωσης των πολιτών και όχι στον διαχωρισμό τους» τονίζεται στην επιστολή 30 πολιτών, οι οποίοι ζητούν την άμεση σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που πλέον έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Το σπίτι που διατίθεται δωρεάν για την διαμονή του αρθρογράφου βρίσκεται επί της οδού Αγ. Αθανασίου, αρκετά μακριά από τον καταυλισμό.viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου