Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΦΟΝΙΚΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

http://istiaianews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9669.html
Επιστολή στον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς, μετά τη σύσκεψη φορέων του νομού την Πέμπτη 7 Μαρτίου που ασχολήθηκαν για άλλη μία φορά με το οδικό δίκτυο της Εύβοιας.
Ο κ. Μπουραντάς χαρακτηρίζει απαράδεκτο και φονικό το βασικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας, που είναι ο διαμήκης άξονας ο οποίος διατρέχει όλο το Νομό, από το Βόρειο άκρο μέχρι το Νότιο.
Επισημαίνει ότι για δεκαετίες η Εύβοια μετρά συνεχώς νεκρούς και τραυματίες, αφού για 70 και πλέον χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί κανένα αξιόλογο έργο για να βελτιώσει στοιχειωδώς την οδική ασφάλεια και να διευκολύνει την κυκλοφορία των κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Απαράδεκτη και φονική και η αδιαφορία της περιφέρειας, αν αναλογιστεί κανείς τις πτώσεις βράχων στην Ε.Ο. Ιστιαίας - Αιδηψού, δρόμος που ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.
Πάνω από τον Νέο Πύργο και μετά την διασταύρωση του Αγιόκαμπου, τα βράχια έπεσαν κατά τις έντονες χειμερινές βροχοπτώσεις.
Στην πρώτη περίπτωση τα βράχια έχουν κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στην δεύτερη είναι έτοιμα μεγάλα δεντρά που δεν στηρίζονται να καταλήξουν στο οδόστρωμα.
Από τότε και για μήνες περιμένουν το συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας, έστω να απομακρυνθούν τα βράχια αν όχι να γίνουν έργα.
Προφανώς η βόρεια Εύβοια είναι πολλή ...βόρεια για τον κ. Μπουραντά.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου