Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΤΗΣ ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΑ!


Όλοι θέλουμε τις επενδύσεις  και να φέρουμε επενδυτές στην Ελλάδα , άλλα φαίνεται στην Τραγάνα οι Ρώσοι επενδυτές κάνουν ότι θέλουν , καταπατούν δρόμους (1), παραλίες, δάσος, εμποδίζουν την πρόσβαση(2), σκάβουν δίκτυο σε δημόσιο χώρο(3-4) για μεταφορά νερού και δίνουν δουλειά στους "ντόπιους "  Λιθουανούς  και Λετονούς  που τους έχουν εγκαταστήσει σε κοντέινερ χωρίς πάλι καμιά άδεια εγκατάστασης. Δεν λέμε ότι δεν κάνουν και θετικά , όπως ο δρόμος που έριξαν άσφαλτο  για να έχουν και οι ίδιοι καλύτερη πρόσβαση, αλλά η ανοχή των μόνιμων κατοίκων της περιοχής έφτασε πλέον στα όριά της!
Αρχικά το 2011 μόλις ανέλαβε ο νυν Δήμαρχος Λοκρών και ο νυν περιφερειάρχης , οι Ρώσοι καταπάτησαν τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία (1), κάνοντας περίφραξη και άνοιξαν δίπλα ένα μονοπάτι στο δάσος για να πάνε οι ντόπιοι στην παραλία ,που μόλις φτάσουν τους αγριοκοιτάνε και λένε ότι είναι ιδιωτική παραλία! Στην συνέχεια  στρώσανε  τον δρόμο προς άλλη παραλία κοντά τους πέτρες(2) για να μην πάνε εύκολα εκεί με αυτοκίνητο και τους ενοχλούν.Καταπάτησαν μπροστά τους την ζώνη παραλίας με περίφραξη και την αλλοίωσαν  μπαζώνοντας την και φυτεύοντας γκαζόν και φοινικόδενδρα . Τώρα πρόσφατα ανοίγουν σκάβοντας χωρίς άδεια τάφρους για ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης. Μάλιστα το σκάβουν τμήματα ,τμήματα , για να μην δώσουν στόχο , κάνουν ένα κομμάτι εδώ ,ένα μετά από 1 χλμ κλπ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ?   ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ?   ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ?  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ? Απο κανέναν δεν εχουν την σχετική άδεια και όλοι μαζί κάνουν τα στραβά μάτια!!!

  Ο σύλλογος κατοίκων Μικροβίβου αλλά και της Τραγάνας  συντονίζονται ώστε να σταματήσουν αυτή την ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ προσφεύγοντας στην Κεντρική Διοίκηση  γιατί η τοπική Αυτοδιοίκηση  κάνει συνεχώς την ανήξερη , "δεν άκουσε ,δεν είδε".
Ο συνήγορος του πολίτη κ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ θα ενημερωθεί για το πρόβλημα από τους 2 συλλόγους , αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε να μηνύσουμε τις τοπικές αρχές για συγκάλυψη και ολιγωρία και αδιαφορία.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Τραγάνας αλλά και του δήμου ΛΟΚΡΩΝ να συστρατευτούν μαζί μας για ελεύθερη πρόσβαση παντού.

ΤΡΑΓΑΝΑ  07/06/2013

Κάτοικοι και παραθεριστές περιοχής ΤΡΑΓΑΝΑΣ 
για ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου