Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ZUMBA


Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, το ξενοδοχείο Altamar στο Πευκί Β. Εύβοιας, "κουνήθηκε" στους ρυθμούς της Zumba στο πάρτι που διοργάνωσε.
Οι συμμετέχοντες γύμνασαν τα κορμιά τους, αλλά και τα μάτια των παρευρισκόμενων, υπό την καθοδήγηση της Zumba Fitness Instructor Εύης Κατσούρα.


Η zumba αποτελεί την τελευταία μόδα στη γυμναστική, έχοντας κερδίσει καρδιές και σώματα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Η zumba είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται κλασικοί λάτιν ρυθμοί και στοιχεία από χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, χορό της κοιλιάς, ακόμα και πολεμικές τέχνες.
Η εν λόγω μορφή άσκησης που διδάσκεται σε γυμναστήρια αλλά και σχολές χορού, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή διασημοτήτων Beto Perez, ο οποίος ανέπτυξε την μέθοδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κoλομβία στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα ήρθε σχεδόν τυχαία όταν ο γυμναστής έφτασε στο μάθημα του και συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να φέρει μαζί την κασέτα με τη μουσική. Έτσι, πήρε μια κασέτα με λάτιν τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητό του και ...γεννήθηκε η Zumba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου