Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στα δύο «σπάνε» οι εκκοκκιστές, με 55 λεπτά παραδίδουν οι ομάδες«Λεπτή φάση» διέρχονται οι φετινές διαπραγματεύσεις στην αγορά του συσπόρου βάμβακος με τη δυναμική των πραγμάτων να δίνει ανοδική ώθηση στις τιμές παραγωγού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους αδελφούς Δοντά να φορτώνουν με 52 λεπτά (παραδοτέο στο εκκοκκιστήριο), υποκινούμενοι τόσο από τις υψηλές αποδόσεις της φετινής παραγωγής σε ίνα, όσο και από το περιθώριο κινήσεων που τους δίνει πλέον η μείωση του ενεργειακού κόστους, δηλαδή της μείωσης της τιμής του ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.
Οι εκκοκκιστές φαίνεται να μην ακολουθούν ενιαία γραμμή στην τιμή που παραλαμβάνουν, καθώς η ζήτηση παραμένει ζωηρή.Οι εκκοκκιστές φαίνεται να μην ακολουθούν ενιαία γραμμή στην τιμή που παραλαμβάνουν, καθώς η ζήτηση παραμένει ζωηρή.
Την ίδια ώρα οι περισσότερες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις κινούνται γύρω από τα 50 λεπτά το κιλό (συν τα μεταφορικά) και μόνο οι επιχειρήσεις Καραγιώργου μένουν πίσω, στα 48 λεπτά το κιλό.

Τα νέα από την αγορά δείχνουν τους εκκοκκιστές να μην ακολουθούν ενιαία γραμμή στην τιμή με την οποία παραλαμβάνουν, καθώς η ζήτηση για το προϊόν παραμένει ζωηρή και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός δείχνει έντονος.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστικών και Εξαγωγέων Βάμβακος αλλά και τους εκτός αυτής έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα», ακολουθώντας διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, «παίζοντας» πολύ μάλιστα με τα μεταφορικά, τις μεσιτείες (βαμβακοσυλλεκτικές) και τις Ομάδες Παραγωγών.

Έτσι, οι πληροφορίες θέλουν την τιμή που θα πληρωθεί το βαμβάκι για την Ομάδα Παραγωγών από τα Βάγια της Βοιωτίας να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα 55 λεπτά το κιλό, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση οδηγείται η διαπραγμάτευση και των μελών της Ομάδας Παραγωγών της Δράμας.

Οι πληροφορίες θέλουν σήμερα το βράδυ σε σύσκεψη τα μέλη της Ομάδας (περί τα 12.000 στρέμματα ή 5.000 τόνους) να μένουν πεισματικά σ’ αυτή την τιμή.
 http://permisospress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου