Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Ο «ΚΡΕΒΑΤΟΣΑΥΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Δήμητρα Μπουσίου Γεροστάθη
Το τοπικό τμήμα Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών με την ευγενική συμμετοχή του Greco, διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2013 εκδήλωση για τη παρουσίαση των νέων παιδικών βιβλίων, που ενσωματώνουν δύο ιστορίες το καθένα,  της συγγραφέως - ιατρού Δήμητρας Μπουσίου - Γεροστάθη, εκδοθέντων από τις Ευβοϊκές Εκδόσεις Κίνητρο.

«ο κρεβατόσαυρος - το κουκουβαγιάκι που φοβόταν το φως»
«οι κούπες του γιάννη - ο χάρης και η βαλτόσαυρα»


Στον κατάμεστο χώρο του Greco, παρευρέθηκαν παιδιά, γονείς, τοπικοί φορείς, αλλά και ενήλικοι που μέσα τους νοιώθουν ακόμη παιδιά, συμμετέχοντας διαδραστικά στην αφήγηση του "Κρεβατόσαυρου" από την συγγραφέα, που πλαισιώθηκε από ήχους και μουσική που επιμελήθηκε ο μουσικός παραγωγός Κωνσταντίνος Docta Βούλγαρης και την κιθάρα του Ηλία Τσαρούχα.
Στους μικρούς μας φίλους προσφέρθηκε μπουφές με φυσικούς χυμούς, φαγητά και γλυκά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ


Η Δήμητρα Μπουσίου - Γεροστάθη, γεννήθηκε το 1961 στην Πάτρα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και ειδικεύτηκε στην πνευμονολογία. Εργάζεται ως γιατρός πνευμονολόγος από το 1990.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτε στην διακοπή του καπνίσματος, με ιδιαίτερη ενασχόληση την καπνιστική συμπεριφορά των εφήβων. Μάσα στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης, δημιούργησε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, το <μαθαίνω για το κάπνισμα> βασισμένο στην εικόνα, τα κόμικς, το χιούμορ και το θεατρικό παιχνίδι. Παράλληλα, έχει γράψει διηγήματα, παραμύθια, τραγούδια και θεατρικά έργα για παιδιά.
Οι <ιστορίες που μας μαθαίνουν>, είναι μια σειρά βιβλίων που με όχημα τη φαντασία, το μύθο και την εικόνα, οδηγούν τα παιδιά σε νοήματα, αξίες και ιδέες, που ομορφαίνουν και γεμίζουν τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου