Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Σε συμβολική κατάληψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας προχώρησαν οι γονείς των μαθητών με την συμπαράσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το πανό με την λέξη "κατάληψη" κρεμάστηκε και η κεντρική είσοδος του σχολείου κλειδώθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο πρόβλημα της μεταφοράς των μικρών μαθητών, ιδίως αυτών από τα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου.
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες από την αρχή της χρονιάς. Φέτος είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια που έπρεπε να κάνει τις νέες συμβάσεις» μας ανάφερε ο Διευθυντής του σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συγκαλέσει συνέλευση την προσεχή Πέμπτη, για το αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι, αλλά και για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μετά την επίσκεψη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη μεταφορά ακόμη των μαθητών από τα ορεινά χωριά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας και αφού αναφέρθηκε η απόφαση τους για μια σειρά κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από σήμερα 5/11/2013, που πραγματοποιείται κατάληψη από τους γονείς των μαθητών μετά την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου τους, συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού υπό την Προεδρεία μου και αποφασίσθηκε συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα τους.
Σε επικοινωνία μου με το Περιφερειάρχη κ. Περγαντά με διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα λυθεί έως την Παρασκευή 08/11/2013.
Εάν δεν λυθεί έως τότε, εκ νέου θα υπάρξει συνεργασία Δήμου και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και από Δευτέρα 11/11/2013 θα είναι μόνιμη η κατάληψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας καθώς επίσης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Δύο μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τριάντα πέντε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας, από ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης από και προς το σχολείο. Μολονότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προέβη σε έγγραφη διαμαρτυρία για την παρούσα κατάσταση, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα απάντηση.
Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, το Δ.Σ. του Συλλόγου μετά από συνάντηση με τους γονείς των μαθητών, παρουσία του Διευθυντή του σχολείου, αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα, για ακόμη μία φορά, στη Δημοτική Αρχή.
Οι γονείς και το Δ.Σ. του Συλλόγου συγκεντρωθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία σχετική απόφαση.
Ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι γονείς των μαθητών έχοντας και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη του σχολείου την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 για τους παρακάτω λόγους:
Α) Η αδιαφορία και η αναποφασιστικότητα της Περιφέρειας υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο της περιοχής μας.
Β) Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας που η μεταφορά τους μέχρι και σήμερα γίνεται με αγροτικά οχήματα.
Γ) Εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων οι γονείς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της μετακίνησης ενώ παράλληλα πρέπει να αφήσουν τη δουλεία τους.
Δ) Δεν νοείται στο δημόσιο σχολείο του 21ου αιώνα να υπάρχουν ακόμη μαθητές που δεν έχουν δωρεάν μεταφορά, άμεση και ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο.
Ζητούμε το συντομότερο δυνατόν η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας να υλοποιήσει την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους οδηγούς των ταξί, ώστε να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου