Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Βόλος: Συνελήφθη Ταγματάρχης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με παράνομα όπλα και υλικό της ΧΑ

Ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν στο σπίτι του 51χρονου
 
 
Ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του 51χρονου Ταγματάρχη της 32ης ΤΑΞΠΝ Βολου.

Έπειτα από πληροφορίες, οι αρχές έκαναν έφοδο στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί αλλά και στην οικία του, όπου εκτός από παράνομα όπλα, εντόπισαν και υλικό της Χρυσής Αυγής, ενώ σε βάρος του 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
-πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα
-πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
-πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό
-γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια
-δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm
-δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει
-συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer)
-μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ
-κυνηγετικό μαχαίρι
-τρεις ξιφολόγχες
-τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
-DVD μέσα σε θήκη, με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής
-διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ – κούπες – κανάτες – πετσέτα – αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης»
-καπέλο τύπου τζόκεϋ, με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής
-δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο
-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
-δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος που ο 51χρονος απόκτησε το οπλισμό.
 

Δεν έχω σχέση με τη ΧΑ, έλεγε ο ταγματάρχης με το «μίνι» οπλοστάσιο

«Κανένα εν ενεργεία στέλεχος των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εμπλέκεται ή συμμετέχει σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής». Αυτό αναφερόταν στο πόρισμα που παρέλαβε, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Η περίπτωση, ωστόσο, του 51χρονου ταγματάρχη υπομονάδας της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα «μίνι» οπλοστάσιο, καθώς και υλικό της Χρυσής Αυγής, τινάζει στον αέρα, εκ θεμελίων μάλιστα, την έρευνα που… υποτίθεται ότι έγινε εντός του στρατού, για να εντοπιστούν τυχόν διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, ο εν λόγω ταγματάρχης εξ υπαξιωματικών, στο πλαίσιο της ανωτέρω έρευνας, που διεξήγαγαν τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων, είχε υποβάλει αναφορά, στις 24 Σεπτεμβρίου, στην οποία υπογράμμιζε ότι ουδέποτε αντιλήφθηκε παραβατική συμπεριφορά, που να αφορά σε διευκόλυνση ή παροχή διευκολύσνεων και εκπαίδευσης σε μέλη οποιυδήποτε κοινοβουλευτικού ή εξωκοινοβουλευτικού κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου