Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ;Μετά την συζήτηση - ενημέρωση για το σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Καθηγητή Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέκκα Ευθύμιο και του Διευθυντή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας κ. Παπαδόπουλο Νικήτα, ακολουθήσαμε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (Υ.Α.Σ.) στου ελέγχους κτιρίων.

Οι έμπειροι μηχανικοί της Υ.Α.Σ. σε συνεργασία με μηχανικό του Δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα πολιτικής προστασίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται σχολικά συγκροτήματα, δημόσιες υπηρεσίες, σώματα ασφαλείας, αλλά και σε ιδιώτες όπου είχαν αναφέρει φθορές.

Ειδικότερα για την τωρινή κατάσταση των σχολικών κτιρίων, η ανευθυνότητα των ασυνείδητων φταίει και όχι τα φυσικά φαινόμενα, όπως οι σεισμοί.
Υγρασία, φουσκωμένοι τοίχοι και ταβάνια, σοφάδες έτοιμοι να πέσουν, είναι μερικά από τα προβλήματα που μαρτυρούν τις αρχικές κατασκευαστικές κακοτεχνίες και ελλείψεις αλλά και την επί σειρά δεκαετιών έλλειψη επαρκούς συντήρησης.

Το βίντεο στο σχολικό συγκρότημα Λουτρών Αιδηψού που με το χτύπημα ενός μικρού σφυριού χειρός καταρρέει ολόκληρη κολόνα και φανερώνετε το φθαρμένο μπετόν και ο σκουριασμένος οπλισμός, είναι αποκαλυπτικό.
Αν ψάξει κανείς να αποδώσει ευθύνες θα μπει στο παιχνίδι με το μπαλάκι που γίνετε πάσα από το Υπουργείο Παιδείας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και από την Περιφέρεια στον Δήμο.
Ένα είναι σίγουρο, δεν φταίει μόνο ένας με εξίσου ίδια ευθύνη να έχουν νυν και τέως.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου