Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Μαγαζιά ανοιχτά ......ποτέ την Κυριακή

Η Κυβέρνηση πριν λίγους μήνες ψήφισε τον Ν.  4177/2013  με τον οποίο τα καταστήματα (ΟΛΑ) δύνανται να ανοίγουν  7 Κυριακές το χρόνο ( 4 στις εκπτώσεις - εκπτωτικές περιόδους,  2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και 1 Κυριακή πριν το Πάσχα).
Τα επιχειρήματα της :

  1. Εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
  2. Νέες θέσεις εργασίας – Ανάπτυξης.
  3. Τουριστικές περιοχές.
  4. Μείωση τιμών μέσω ανταγωνισμού.
Τα ίδια περίπου επιχειρήματα χρησιμοποίησε το 2005 η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για την απελευθέρωση του ωραρίου και την εγκατάσταση των πολυκαταστημάτων. Ας τα δούμε:


  1. Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα δύνανται να είναι ανοικτά 6 ημέρες από της 5 το πρωί έως της 9 το βράδυ δηλ. 72 έως  96 ώρες τις περισσότερες στην Ευρώπη των 27. Είναι μύθος ότι στην Ευρώπη τα καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές όταν τις καθημερινές ανοίγουν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα .
  2. Νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να δημιουργηθούν. Αντίθετα η μαύρη εργασία θα οργιάσει. Διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων που απέμειναν.
  3. Οι τουριστικές περιοχές με ειδικό νόμο λειτουργούσαν την τουριστική περίοδο με διευρυμένο ωράριο και τις Κυριακές, χωρίς προβλήματα.
  4. Οι τιμές δεν θα μειωθούν, αντίθετα θα αυξηθούν γιατί θα προστεθεί το αυξημένο λειτουργικό κόστος των Κυριακών .
Το σχέδιο είναι να κλείσουν  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «στρώνοντας» τραπέζι στους εκλεκτούς της, πολυκαταστήματα, πολυχώροι κ.ά.

Περίπου 380.000 επιχειρήσεις είναι χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , άλλες τόσες χωρίς φορολογική ενημερότητα, χωρίς ρευστότητα και προπάντων χωρίς πελάτες, η συγκυβέρνηση ανακαλύπτει «νέα καθρεφτάκια» προς ιθαγενείς.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 να μην μείνει κανένα μαγαζί ανοιχτό, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, τη φιέστα, τη γιορτή γιατί αν περάσουν πάει γαϊτανάκι. Σειρά έχουν οι Τράπεζες, οι Εφορίες, όλος ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας.

  • Αυτή την Ανάπτυξη ονειρεύονται ……
  • Θέλουν τα μαγαζιά ανοιχτά ….για να τα κλείσουν

Ολοι μαζί να μην τους αφήσουμε 

   
                                              
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου