Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ (ΜΕΤΑ)ΣΕΙΣΜΟΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ - Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
Ο Καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέκκας Ευθύμιος και ο Διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας κ. Παπαδόπουλος Νικήτας, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με παρόντες δημοτικούς συμβούλους, διοικητές σωμάτων ασφαλείας, προϊστάμενους τεχνικών υπηρεσιών και φορείς, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο των σεισμικών δονήσεων που βρίσκετε σε εξέλιξη.

«Συνήθως ζητάμε πίστωση χρόνου 24 ή 48 ώρες για την εξέλιξη των μετασεισμών, βαδίζοντας με τους νόμους της φυσικής.  Πιστεύουμε ότι ο σεισμός των 4.8R ήταν ο κύριος και θα επακολουθήσουν μετασεισμοί ώσπου να εκτονωθούν οι συσσωρευμένες δυνάμεις του υπεδάφους. Είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα για μεγαλύτερης ισχύος σεισμό. Η περιοχή εδώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, έχει πολλή μεγάλα ρήγματα και είναι περιτριγυρισμένη από ρηξιγενείς ζώνες. Το ρήγμα της Αταλάντης είναι σαν μύθος, έδωσε σεισμό πριν 120 χρόνια και έχει περίοδο επαναδραστηριοποίησης 700 ετών. Σε τέτοια γεγονότα υπάρχουν δονήσεις για καιρό μετά, εδώ εκτιμώ ότι το φαινόμενο θα κρατήσει από μία ως τρεις εβδομάδες με μεγέθη και αριθμούς να ελαττώνονται» ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΥΑΣ) με την παρουσία του Κ. Ιωαννίδη και κ. Παπαευθυμίου.
Την συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ζαγκανά.
Σεισμός ισχύος 2.5R, αισθητός στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου,  έγινε και κατά την στιγμή της συζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου