Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΕΝΑ» ΣΤΑ «ΘΕΜΑΤΑ»

Λέγοντας τέως και νυν δεν αναφερόμαστε μόνο στα αξιώματα πολιτικών προσώπων, ούτε συνεντεύξεις δίνουν μόνο οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS συνάντησε την τέως εκδότρια - δημοσιογράφο και νυν ραδιοφωνικό παραγωγό, Αλεξάνδρα Μπαλαγιάννη, σε μια μίνι συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Δημήτρη Καραφύλλη.

- Σε γνωρίσαμε δημόσια σαν δημοσιογράφο μέσα από την τοπική εφημερίδα «η πένα της Βόρειας Εύβοιας» που επίσης ήσουν και η εκδότρια της. Μίλησε μας για την πορεία της «Πένας».

- Η «Πένα» ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2009 στην Βόρεια Εύβοια και διανέμονταν δωρεάν, γιατί η ενημέρωση πρέπει να είναι για όλους, Το Σεπτέμβριο του 2012 σταμάτησε η εδώ κυκλοφορία της και συνεχίστηκε στην πρωτεύουσα ως «η πένα της Ανατολικής Αττικής» επίσης δωρεάν. Ήταν μια αχρωμάτιστη εφημερίδα ποικίλης ύλης, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και στην Αττική.

- Πρόσφατα μας αποκάλυψες ένα άλλο ταλέντο σου, αυτό της ραδιοφωνικού παραγωγού. Σε ακούμε στο μικρόφωνο του Ράδιο Ιστιαία να παρουσιάζεις τα δικά σου «θέματα». Μίλησε μας για την νέα σου ραδιοφωνική εκπομπή.

- Πρόκειται για μία μουσική εκπομπή που ονομάζετε «έχουμε θέματα». Ξεκίνησε σε συνεργασία με την Σοφία Ξηρού, που αρχικά παρουσιάζαμε μαζί την εκπομπή, και το Ράδιο Ιστιαία του Κώστα Χατζή. Tα «θέματα» είναι στον αέρα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή έξι με οκτώ το απόγευμα και κάθε Τετάρτη δώδεκα με δύο το μεσημέρι, μέσα από την συχνότητα 100,4 και την ιστοσελίδα radioistiaia.gr. Στην δίωρη εκπομπή ακούγονται μοντέρνοι ελληνικοί ρυθμοί με την ενεργή συμμετοχή του ακροατή σε μουσικές επιλογές και αφιερώσεις. Παράλληλα, προσφέρονται δώρα προωθώντας την τοπική αγορά, δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να απολαύσει υπηρεσίες που σε τέτοιες εποχές θα είχε περιορισμένη δυνατότητα. Μένει να ευχαριστήσω θερμά τους σπόνσορες της εκπομπής για την στήριξη και υποστήριξη τους.

- Διανύουμε οικονομικά δύσκολους καιρούς, όλοι ακούμε και μιλάμε για κρίση. Ποια η άποψη σου για την κρίση μέσα από την επαφή σου με τους επιχειρηματίες που συνεργάζεσαι; Η κρίση σε έχει επηρεάσει προσωπικά;

- Όλοι οι επιχειρηματίες μιλούν για κάθετη πτώση του τζίρου τους και για δυσβάστακτη φορολόγηση. Μέσα από την εκπομπή γίνετε προσπάθεια προώθησης των προϊόντων τους στο ευρύτερο κοινό, με σκοπό οι επιχειρηματίες - σπόνσορες να αυξήσουν το πελατολόγιο τους και να δείξουν στον κόσμο ότι πολλά αγαθά δεν είναι τόσο ακριβά όσο νομίζουν. Όσο για την κρίση, θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν έχει επηρεάσει και εμένα. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε και να προσπαθήσουμε να αρκεστούμε στα λιγότερα.

- Κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ, δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω αν έχεις πολιτική άποψη.

- Η πολιτική εικόνα της χώρας είναι γνωστή. Κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε βασικό παράγοντα για την ψήφο μας τον άνθρωπο και μετά την παράταξη που ανήκει. Δεν έχει σημασία που ανήκει κάποιος, αρκεί να ενδιαφέρεται πραγματικά και να περνά στις πράξεις χωρίς να μένει στα λόγια. Αυτός ο άνθρωπος μου κάνει, ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να κοιτάμε πρώτα το καλό του τόπου μας. Δεν συμφωνώ με ακραίες τοποθετήσεις και ενέργειες και των δύο ακρών.

- Κλείνοντας, ποια τα μελλοντικά σχέδια σου; Θα ήθελες να ασχοληθείς ξανά με την δημοσιογραφία;

- Προς το παρόν μένω στα «θέματα» και σε αυτή την επαφή μου με τον κόσμο, προσπαθώντας το καλύτερο για την εκπομπή. Η δε δημοσιογραφία είναι μικρόβιο που δεν θεραπεύεσαι εύκολα από αυτό. Υπάρχουν σκέψεις για μελλοντικά σχέδια που ίσως υλοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου