Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως ο Δήμαρχος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων του;



Κοτρωνιάς :Ας είμαστε σοβαροί...
Πολύς λόγος γίνεται μέσα από  πρόθυμα και υπάκουα επικοινωνιακά δίκτυα ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου της Στυλίδας που αφορούν στο σήκωμα, άλλοτε  της…. μπάρας στο δρόμο κι άλλοτε το ανέβασμα των διακοπτών της ΔΕΗ.
Σημασία έχει ότι γίνεται πάντα αναφορά σε εγερτικές καταστάσεις!
Όμως αν  κάποιοι έχουν βρει πρόθυμα και υποτακτικά εξαπτέρυγα να περιφέρουν την πολιτική ανευθυνότητα ορισμένων, άλλο τόσο τους… κόβει να σκεφτούν ότι τέτοιοι ψευτοηρωισμοί μπορεί να παρακινούν κι άλλους ανθρώπους σε παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες.
Η ιστορία με τις κομμένες συνδέσεις του  ηλεκτρικού δεν είναι σημερινό  θέμα έκτος αν τα αντανακλαστικά ορισμένων αυτοδιοικητικών συμπορεύονται με τα αντίστοιχα των στελεχών του κυβερνητικού θιάσου.
Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα Δεκεμβρίου για να θυμηθούν τους… καημένους τους φτωχούς που δεν είχαν  να πληρώσουν το ρεύμα και τους το έκοψε η ΔΕΗ;
΄Η άρχισαν τα προεκλογικά σαλπίσματα και  η πολιτική εκμετάλλευση και μάλιστα ανέξοδη πάει …
σύννεφο;
Έδωσε ο  εν λόγω αξιωματούχος εντολή στους  επί συμβάσει μάλιστα ηλεκτρολόγους του Δήμου, μπορεί δηλαδή να μην είναι και  ασφαλισμένοι  καλά-καλά, να προχωρήσουν στις επανασυνδέσεις των κομμένων ρολογιών!
Οι  άνθρωποι αυτοί που αν  δεν εκτελούσαν την παράνομη εντολή του παρισταμένου τους το πιο πιθανόν θα απολύονταν,   αν  η ΔΕΗ προχωρήσει  σε καταλογισμό ευθυνών τότε θα βρεθούν κατηγορούμενοι , αυτοί και όχι ο εντολέας τους δήμαρχος.
Αλλά υπάρχει και το  χειρότερο, αυτοί οι δυο  εργαζόμενοι  θέτουν, κατ εντολή του προϊσταμένου τους  σε κίνδυνο την ίδια την ζωή τους.
Γιατί η σύνδεση ενός ρολογιού στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι  εξειδικευμένη εργασία και πρέπει να γίνεται μόνον  από τους ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εκπαίδευση που ασφαλώς δεν έχουν δυο ιδιώτες  ηλεκτρολόγοι, πολλές φορές μάλιστα στην διαδικασία  σύνδεσης μετρητών η ΔΕΗ προχωρά στην τοπική διακοπή τροφοδοσίας του δικτύου για την προστασία  των δικών της εκπαιδευμένων υπαλλήλων.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν λαμβάνεται  καμιά μέριμνα ασφαλείας και κυριολεκτικά οι δυο αυτοί  εργαζόμενοι , χρονιάρες ημέρες παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμμα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά αλλά όσα φέρνει η …ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.
Προς τι επομένως αυτή η εντολή την ώρα που  έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για επανασυνδέσεις ρολογιών της ΔΕΗ με νόμιμο και ασφαλή τρόπο;
Επιτέλους και η πολιτική εκμετάλλευση έχει τα όρια της.
Όπως και  ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Εδώ θα έχει λέτε λόγο η εισαγγελία Λαμίας;
(Η εισαγγελία που κάθισε στο σκαμνί, δίκασε και καταδίκασε 2 μαθητές του ΕΠΑΛ αλλά ,νόμιμα δεν  λέμε, παρέχει διαρκώς αναβολές σε εκείνη την δικαστική εμπλοκή του  εν λόγω Δημάρχου).
Πόσες αναβολές έχει πάρει;
Δυο, τρεις, πέντε ,δέκα κάπου  χάσαμε το  μέτρημα!
Το θέμα τέθηκε υπόψη και του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά,
"γιατί κ.Δήμαρχε δεν κάνετε και εσείς ότι ο  ομόλογος σας, να στείλετε τους ηλεκτρολόγους να συνδέσουν τα ρολόγια;".
"Ας είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι" η απάντηση του.
 http://www.lamiafm1.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου