Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Καλλισθένης… εν δήμω

Τι θα προσέφερε παρολίγον στην κυβέρνηση ο Τσίπρας, η αγάπη (και) των Τούκρων για τον Δήμου και ο άνεργος Στάθης Ψάλτης


Παρ’ ολίγον, μεγίστη υπηρεσία θα προσέφερε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έγινε μια ακόμη «μάχη μπαλκονιού» για τα προσχήματα και εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων που δεν πολυψάχνουν στο βάθος, η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καθιστούσε την ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς προβλήματα, ακόμη και με «αντάρτες».
Ωραίο κολπάκι.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι που γνωρίζουν από πολιτική συμβούλεψαν τον Αλέξη, κι έτσι υπήρξε νέα απόφαση. Η αποχώρηση ορίστηκε ως προσωρινή και υπήρξε δήλωση ότι θα επανέλθει ξανά στην αίθουσα. Μπες-βγες, δηλαδή.

Άσε που του έβαλε τρικλοποδιά ο κυρ-Φώτης, που αρνήθηκε να συμπράξει στην πρόταση δυσπιστίας, το δε ΚΚΕ μίλησε για σικέ αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, κι έμεινε ο Αλέξης με συμμάχους τον Καμμένο και τον Κασιδιάρη. Οποία εντροπή για ένα υμνητή του Μαδούρο.

Ανακύπτει πάντως ένα πρωτοφανές ζήτημα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, από τότε που υπάρχει. Έναν υπουργό τον κατηγορείς όταν είναι ανίκανος να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική και ζητάς να αντικατασταθεί. Όταν εκτελεί κυβερνητικές εντολές, γιατί τα πυρά στον υπουργό, και όχι στους δυο αρχηγούς των κομμάτων, που αυτοί αποφασίζουν και ο υπουργός υλοποιεί;

Άλλοι έκαναν την «μαϊμουνιά», η Μαλαισία την πληρώνει. Τι να πουν οι Μαλαισιανοί στους συγγενείς των επιβατών του Μπόιγκ; Ό,τι άλλη χώρα κατέρριψε το αεροπλάνο; Κούνα που τους κούναγε! Ας κάνουν υπομονή οι συγγενείς, θα αποκαλυφθεί τι συνέβη μετά από χρόνια (όσα έκανε να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και η «μαϊμουνιά» στο Περλ Χάρμπορ).

Άκουσα τον Στάθη Ψάλτη να λέγει ότι δεν έχει δουλειά και ότι πεινάει. Θλιβερό είναι αυτό, όπως και για καθένα που πεινάει, άσημο ή αναγνωρίσιμο. Προσπαθώ όμως να θυμηθώ, όταν ο Ψάλτης γύριζε τη μια ταινία μετά την άλλη, πόσους πεινασμένους βοήθησε;

Το ίδιο ερώτημα έχω και για κάποιους επιχειρηματίες που πτώχευσαν, ιδίως για εκείνους που τις δεκαετίες του ’80 και ’90 αγόραζαν ρετάλια από την Ιταλία με 10 χιλιάδες δραχμές και τα πωλούσαν εδώ σε μπουτίκ ως μοντελάκια, τουλάχιστον 100 χιλιάρικα. Βοηθούσαν άραγε, τότε, συναδέλφους τους που πτώχευαν; Και το λέγω, επειδή την αλληλεγγύη την θυμόμαστε μόνον όταν έχουμε εμείς ανάγκη.

Μετά τους Σκοπιανούς, που έμειναν κατενθουσιασμένοι με τον Νίκο Δήμου, ο οποίος υποστήριξε πως οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομαστούν όπως, θέλουν, ήρθε η σειρά των Τούρκων. Η Σαμπάχ, αναδημοσιεύει γραπτό του Δήμου, σύμφωνα με το οποίο η Εθνεγερσία του 1821 στην πραγματικότητα κατέληξε στην κατατρόπωση των Ελλήνων, που πολέμαγαν μεταξύ τους και ότι νίκησαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας με την μεσολάβηση ξένων δυνάμεων.

Όπως επίσης και πως αυτοί που ξεσηκώθηκαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό και ότι εκείνοι που χτύπησαν τους Οθωμανούς στην πλειοψηφία τους δεν ήταν Έλληνες, αλλά άτομα αλβανικής καταγωγής που δεν ήξεραν καν ελληνικά. Το «Ποτάμι» φαίνεται πως έχει θολά νερά.

Συνέχεια στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνας Αλεξίου, δίνει η Real News, η οποία αποκαλύπτει πως η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ζήτησε να μην καταβάλει τα χρήματα του επιδόματος ανήλικων τέκνων που λάμβανε επί χρόνια δίχως να δικαιούται, επειδή ξοδεύτηκαν και δεν έχει δυνατότητα να τα επιστρέψει.

 Καλλισθένης 

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΥΡ-ΦΩΤΗ. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου