Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Γιατρέ μου και Υπουργέ μου ...


Είμαι δημότης του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, και γίνομαι και εγώ αποδέκτης όλων αυτών των κατά τα άλλα νομίμων πλην απαράδεκτων διεργασιών προετοιμασίας ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με σκοπό να επιλεχθεί ο νέος δήμαρχος με το νέο επιτελείο του.
 
Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω αν το νόμιμο είναι και ηθικό, άλλωστε ο καθένας μας μπορεί να διακρίνει το τι ακριβώς γίνεται, αλλά θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω και να απομυθοποιήσω λίγο τα πράγματα.

Το απαράδεκτο που γράφω παραπάνω (κατ εμέ), έγκειται καταρχήν στο γεγονός αυτής καθ εαυτής  της παρέμβασης της κεντρικής εξουσίας (έτσι όπως μαθαίνουμε) εκπροσωπούμενης από  τους βουλευτές τε και υπουργούς προερχόμενους από τη περιοχή μας, στην διαδικασία της εκλογής νέου δημάρχου, αλλά επίσης έγκειται και στην ιδιοσυγκρασία και τα πιστεύω των υποψηφίων  και των εν δυνάμει υποψηφίων.

Για να το φτάσω κάπου το πράγμα και να μην μακρηγορώ, με βρίσκει αντίθετο (ως προσωπική άποψη), κάθε παρέμβαση  στην εκλογή δημάρχου από οιονδήποτε ξένο παράγοντα ακόμα και από υπουργούς γιατί όχι.
 
Κοινώς…, και στην απλή καθομιλουμένη …, αγαπητέ κύριε Σταικούρα, συμμάζεψε λίγο το υπουργείο σου και βρες έσοδα, και άσε μας εμάς να αυτορυθμιστούμε. Μην παρεμβαίνεις. Οι τοπικές κοινωνίες, έχουν και αντανακλαστικά και μνήμη και την ωριμότητα να εκλέξουν αυτό που επιθυμούν και αυτό που τους χρειάζεται.

Επίσης, γιατρέ μου, κύριε Συκιώτη, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορώ να εμπιστευτώ  έναν λαμπρό (κατά πως ακούω) επιστήμονα και γιατρό που δραστηριοποιείται εκτός δήμου, ότι θα αφήσει την ιατρική (γιατί περί αυτού πρόκειται) και αντί πινακίου φακής θα ασχοληθεί με τα κοινά?
 
Από όσα γνωρίζω ο μισθός του δημάρχου είναι μικρός και του αντιδημάρχου ακόμα μικρότερος.
 
Μήπως πας, γιατρέ μου, να πάρεις λάθος αποφάσεις και κάνει τελικά δυο κακά?
 
Και να αφήσεις την εργασία σου, το όρκο που έδωσες στον υποκράτη κλπ κλπ, αλλά και να κάνεις τελικά κάτι που δεν σου αρέσει?

Θέλω να πω, γιατρέ μου κύριε Σικιώτη, (λέγοντας ‘κάτι που δεν σου αρέσει’) ότι,  αν κοιτάξω το παρουσιολόγιο των δημοτικών συμβουλίων τα προηγούμενα χρόνια (δημοτικός σύμβουλος δεν είσαι? Κάνω λάθος?) δεν θα δω το όνομα σου και πολύ συχνά.
 
Τι έγινε τώρα ξαφνικά? Ανακάλυψες ότι θες να εργαστείς για το κοινό καλό του τόπου?
 
Δεν ξέρω γιατρέ μου αν το ξέρεις, αλλά νομίζω ότι ο δήμαρχος είναι μια πλήρους απασχόλησης εργασία (αν μπορώ να το πω έτσι), για να μην πω ότι είναι σε εικοσιτετραώρου βάση εργασία, αλλά συνάμα και πολύ απαιτητική.

Πως σκέπτεσαι να ανταποκριθείς ? μπορείς να μου πεις για να με καθησυχάσεις?
 
Θα αφήσεις το ιατρείο και θα αφιερωθείς τα 5 επόμενα χρόνια στον δήμο?? Εεεε??
 
Θεωρώ (και θέλω να πιστεύω) ότι εφόσον θες να αναλάβεις μια τόσο μεγάλη ευθύνη, ναι θα πρέπει να παραιτηθείς από την ιατρική ως επάγγελμα.

Θέλω να πω ότι δεν έχεις ένα απλό μαγαζί που πουλάει kolino να βάλεις άλλον στο πόδι σου. Αν δεν είσαι εσύ στο ιατρείο, απλά το ιατρείο σου δεν λειτουργεί. (έτσι δεν είναι?)
 
Αναρωτιέμαι αν έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις, αν σε ένα υποθετικό σενάριο, το καλοκαίρι έχει σπάσει ο κεντρικός αγωγός νερών ή λυμάτων (δεν έχει σημασία), τότε που στον δήμος μας επικρατεί το ‘τώρα τρέχουμε όλοι’, και εσένα σε καλεί ταυτόχρονα και το ιατρικό σου καθήκον (ένεκα και ο όρκος του Ιπποκράτη) προς τα πού θα κάνεις?
 
Να σου πω την αλήθεια εγώ σαν δημότης θέλω (ο δήμαρχος) να κάνει κατά τον αγωγό να δούμε τι θα γίνει και να μην έχει άλλες υποχρεώσεις.

1)Μήπως να το ξανασκεφτείς γιατρέ μου ?
 
2)Μήπως κύριε υπουργέ να άφηνες τον δήμο στην ησυχία του, και να μην παρέμβαινες στην εκλογή δημάρχου?

Με τιμή, ο Blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου