Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Μήνυμα αποχώρησης από τον Στουρνάρα: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Για μείωση φορολογίας και κλείσιμο του κύκλου του μίλησε ο ΥΠΟΙΚ

Νέα τροφή στα σενάρια πως θα αποχωρήσει σύντομα από το Υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση έδωσε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας. 
  
   
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει, φανερά ικανοποιημένος μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, πως «τα καταφέραμε», ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι». 

Κοιτάζοντας από το παράθυρο του γραφείου του, προς το Σύνταγμα λέει «Εκεί που τώρα κυκλοφορούν αμέριμνοι τουρίστες και παίζουν παιδάκια, όταν πρωτοεγκαταστάθηκα στο υπουργείο ατένιζα αντίσκηνα και φωτιές που άναβαν τη νύχτα διάφοροι σκηνίτες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία. Όλα αυτά τώρα έχουν αλλάξει. Και αυτό που βλέπουμε ίσως είναι μία από τις εικόνες που μαρτυρούν την αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα».
  
Συνεχίζοντας τον απολογισμό της θητείας του, επί 21 μήνες στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, εξομολογείται: «ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έμενα ξύπνιος μέχρι το πρωί, παρακολουθώντας μεταμεσονύκτιες εκπομπές στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε πολλές φορές στο γκρεμό αλλά τελικώς τα καταφέραμε.»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών της χώρας μας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει διά παντός τη θέση του.


Ποιες είναι οι επιλογές του Στουρνάρα

Τρεις είναι οι εναλλακτικές επιλογές που συζητά με τους συνεργάτες του ο κ. Στουρνάρας.

1. Η θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος
2. Ανάληψη χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
3. Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία
 
Καταλήγοντας, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι έχει καλές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς. Ακόμη και με αυτούς που ανήκουν σε άλλο χώρο τονίζοντας την πρόσφατη συνομιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο τηλεφώνησε για να του παρουσιάσει τις βασικές αρχές των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου