Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημοσθένη Καλαμπαλίκη


Έχοντας τιμηθεί, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου, οι οποίοι με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, αισθάνομαι την ανάγκη, πέραν της κατ’ ιδίαν επαφής, να επικοινωνήσω δημόσια μαζί τους και να τους γνωστοποιήσω τους προβληματισμούς και τις αποφάσεις μου, θέτοντας αυτές στην κρίση τους, η οποία θα είναι, όπως πάντα, απολύτως σεβαστή.


Κατά το χρόνο της τρέχουσας δημοτικής θητείας, πιστεύω ότι τήρησα πιστά την εντολή των συμπολιτών μου, όπως, επίσης, θεωρώ ότι ευδόκιμα και με συνέπεια υπηρέτησα τις ανάγκες τους από τη θέση του Αντιδημάρχου που μου εμπιστεύθηκε ο αρχηγός του συνδυασμού «ΝΕΑ ΛΑΜΙΑ» και σημερινός Δήμαρχος κ. Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στη διάρκεια, βέβαια, αυτής της θητείας, αναδείχθηκαν και πλείστα όσα προβλήματα, άγνωστα μέχρι τότε σε μένα, αφού για πρώτη φορά συμμετείχα ενεργά σε αυτοδιοικητικό ρόλο. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να συνοψισθούν κυρίως σε προβλήματα δομικά, οργανωτικά, λειτουργικά, προβλήματα συνεργασίας και άλλα μικρότερα, τα οποία από την πλευρά μου με υπερπροσπάθεια ξεπεράστηκαν, γιατί αυτό επέβαλαν οι ανάγκες και τα συμφέροντα των συμπολιτών μου.

Η σταδιακή, ωστόσο, ουσιαστική απομάκρυνση από τον προγραμματικό μας λόγο και η προϊούσα εγκατάλειψη από την πλευρά της ηγεσίας μας του πλαισίου αρχών, συνέπειας, συνεργασίας, αλλά και η έλλειψη βούλησης θεσμικής δημοκρατικής θωράκισης των λειτουργιών του Δήμου και διεύρυνσης της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών, που είχαν προσδιορισθεί ως κύριοι κατευθυντήριοι άξονες άσκησης της πολιτικής μας, με προβλημάτισαν έντονα και με οδήγησαν σε μερική αποστασιοποίηση από τις επιλογές της ηγεσίας, η αναφορά της οποίας, για λόγους συνοχής της ομάδας, περιορίσθηκε στο εσωτερικό της.

Η αρχικά ληφθείσα απόφαση αποχής μου από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που είχα γνωστοποιήσει στο περιβάλλον μου, άλλαξε, όταν δέχθηκα την πρόσκληση του συνδημότη μας βουλευτή κ. Νίκου Σταυρογιάννη, ο οποίος μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Λαμιέων, όπως και το περίγραμμα των θέσεων και αρχών του.

Τα προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του, η κοινή μας πολιτική προέλευση, η έντιμη πολιτική του διαδρομή και, κυρίως, η συνέπεια της πολιτικής του στάσης, με την ιδιαίτερη αξία που έχει για μένα η επιλογή της στάσης αυτής εν γνώσει των επιπτώσεών της, με οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευθώ μαζί του στην προσπάθεια που ξεκινάει, σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας εποχή, με σκοπό την αναγέννηση του Δήμου μας, τη μετεξέλιξη της Λαμίας σε πρωτεύουσα πόλη, με όραμα και ταυτότητα, ανθρώπινη και ανοιχτή, με τον Πολίτη πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Με τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου, ώστε ενωμένοι να εξασφαλίσουμε στους συνδημότες μας το Δήμο που τους αξίζει, ένα Δήμο υπόδειγμα και σημείο αναφοράς και με τη δέσμευση ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια, τη συνέπεια και την εντιμότητα, θέτω εαυτό μου και τις αποφάσεις μου στην κυρίαρχη δημοκρατική κρίση των συμπολιτών μου στον Καλλικρατικό Δήμο Λαμιέων.

Με τιμή
Δημοσθένης Ανδ. Καλαμπαλίκης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου