Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ο Τσοχατζόπουλος – Τι ποινή του "έριξε" το εφετείο

  
​Ποινή φυλάκιση 5,5 ετών και χρηματική ποινή 210.000 ευρώ, την οποία μπορεί να εξαγοράσει έναντι 10 ευρώ την ημέρα, δήμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια επέβαλε το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην υπουργό Άκης Τσοχατζόπουλο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
 
Αν και δύο δικαστές υποστήριξαν ότι έπρεπε να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στις κατ΄ επανάληψη δίκες του, αναγνωρίστηκε στον κ.Τσοχατζόπουλο ελαφρυντικό και μάλιστα αυτό του προτέρου έντιμου βίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως των 8 ετών.
 
Ο κ Τσοχατζόπουλος άκουσε εμφανώς ενοχλημένος την απόφαση και κουνούσε συνεχώς με αποδοκιμασία το κεφάλι του.
 
Στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε άγνοια νομού και κατήγγειλε και πάλι ότι υπήρξε θύμα «μιντιακών συμφερόντων».
  
Ισχυρίστηκε, δε, πως δεν γνώριζε ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες έπρεπε να δηλώσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της δήλωσης το χειριζόταν η λογίστρια και ο δικηγόρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου