Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Υποχρέωσαν σε...αναδίπλωση τον Δήμαρχο Λαμιέων;


Μπορεί ο Δήμος Λαμιέων να μην όρισε τον συνήγορο του πολίτη όμως υπάρχουν και οι εθελοντές που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες και ενίοτε σφυροκοπούν αγρίως (;) την δημοτική αρχή!
 
Αυτές οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις λειτούργησαν καταλυτικά στην αναδίπλωση του Δημάρχου με πρειδοποιήσεις έως και απειλές, περί καταγγελιών  στον κ.Λέανδρο Ρακιτζή, τον δημοσιο λειτουργό που πρόσφατα και μάλλον καθ΄υπερβολή χαρακτήρισε τον Δήμο Λαμιέων ,σημείο αναφοράς στις επιδόσεις λειτουργίας  των  περίφημων ΚΟΙΝΣΕΠ.
 
Βέβαια εκ των υστέρων δόθηκαν  αμοιβαίες εξηγήσεις και οι εντυπώσεις αμβλύνθηκαν.
 
Ομως χτες το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου, πολιτικά, ήταν επώδυνη για τους συμβούλους της σημερινής  πλειοψηφίας.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά και εκπροσώπων συνδυασμών της μειοψηφίας εξελίχτηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας.
 
Αιτία της αντιπαράθεσης ήταν κυρίως η επικύρωση συμφωνίας με το αστικό ΚΤΕΛ για την πραγματοποίηση δρομολογίων στις λεγόμενες άγονες γραμμές της πόλης αντί του ποσού των 140.000 ευρώ ετησίως.
 
Η μειοψηφία κατηγόρησε τον κ. Κοτρωνιά ότι καλούνται οι δημορικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν χωρίς την διάθεση στους συνδυασμούς της σχετικής εισήγησης ενώ παράλληλα έκριναν υπερβολικό το ποσό αυτό.
 
Ο κ. Κοτρωνιάς ζήτησε από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Νίκο Γούλα να κάνει έκπτωση στο ποσό αυτό αλλα ο κ. Γούλας υποσχέθηκε δεν  μπορεί να δεσμευτεί αλλά θα εισηγηθεί στο ΔΣ του ΚΤΕΛ μείωση της τάξης του 5% ενώ το συμβούλιο αντιπρότεινε έκπτωση 15%.Ετσι το θέμα θα συζητηθεί πλέον σε επόμενη συνεδρ΄θαση του Δ.Σ.
 
Ένταση προκλήθηκε και στο θέμα της χρηματοδότησης της Κοινωνικής εταιρίας (ΚΟΙΝΣΕΠ) που έχει συσταθεί από τον φορέα διοργάνωσης του νυχτερινού αγώνα "Lamia run Festival" που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 12ης Απριλίου στην πόλη της Λαμίας.
 
Η μειοψηφία αλλά και πολίτες κατηγόρησαν τον κ. Κοτρωνιά ότι χρηματοδοτεί μια ΚΟΙΝΣΕΠ που παράλληλα πραγματοποιεί και εμπορική δραστηριότητα και μάλιστα ακούστηκαν και απειλές για καταγγελίες στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης.
 
Ο κ. Κοτρωνιάς μπροστά στην αντίδραση αυτή πρότεινε το αρχικό ποσό των 24.000 ευρώ να μειωθεί στις 15.000 και με προσωπική του ευθύνη πέρασε η προταση του.
 
Δεν νοείται συνεδρίαση χωρίς εισηγήσεις δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου σύμβουλος με τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών (Παν.Στασινός) Γιάννης Στρωματιάς.
 
Παράλληλα τόνισε ότι η συμφωνία με το ΚΤΕΛ πάσχει νομικά και πρέπει να επανελεγχθεί από την νομική υπηρεσία του Δήμου .
 
Όσο για το "Lamia run festival", ο κ. Στρωματιάς είπε ότι συμφωνεί με την διοργάνωση, όχι όμως και την χρηματοδότηση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ με παράλληλη εμπορική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του συνδυασμού της λαϊκής Συσπείρωσης η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Τσέλιου μιλώντας στο δελτίο του FM-1 τόνισε ότι είναι αντίθετη τόσο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των αστικών μεταφορών όσο και την χρηματοδότηση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ ,εμείς θέλουμε αυτές οι δράσεις να γίνονται από θεσμικούς φορείς όπως τον Δήμο και όχι εμπορικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου