Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Επιστολή Αλ.Διαμαντάρα προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση


Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Μετά την κατάθεση στο πολυνομοσχέδιο της διάταξης που παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους ανέργους εμπόρους & μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θεωρούμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ένταξη σε αυτή και των υπολοίπων συναδέλφων που κατά κοινή παραδοχή έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ακόμα παραμένοντες υψηλές εισφορές.

Δεν επικαλούμαστε την ανθρωπιστική σας πλευρά, ούτε την ελεημοσύνη σας. Ζητούμε να πράξετε το αυτονόητο, το νόμιμο, αυτό που ορίζει το Σύνταγμά μας.

Και αυτό καταδεικνύεται καθαρά στην τελευταία γνωμοδότηση των καθηγητών κ.κ. Μανιτάκη και Καϊδατζή. Σας καλούμε για μία ακόμη φορά να αποδεχτείτε το σχέδιο σωτηρίας του Οργανισμού, που σας έχει κατατεθεί πολλαπλώς από την ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και την ΚΕΕΕ και μέσα από αυτό να υπάρξει δικαιοσύνη αλλά και εισροή εσόδων στο ταμείο μας.

Πέρα από όλα όμως, ζητούμε το παρεχόμενο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής & νοσοκομειακής κάλυψης, να ισχύσει και για τους ενεργούς εμπόρους που έχουν οφειλές που κυρίως δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και να φερθείτε ισάξια όπως κάνατε πρόσφατα με τους μη έχοντες τα κριτήρια ασφάλισης του ΙΚΑ, δίνοντας παράλληλα εντολή να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας αυτών (σχετική επιστολή μας, 2134/24-02-2014).

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, ούτε άλλος δρόμος.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου