Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Βόμβα - πακέτο στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας! Παρολίγον τραγωδία!


Τύχη βουνό...είχαν οι αστυνομικοί του Α.Τ.Ιτέας που δεν προχώρησαν περισσότερο στην επεξεργασία του δέματος που στάλθηκε σήμερα το πρωί με το ταχυδρομείο στον Διοικητή του Τμήματος.
 
Αρχικά οι αστυνομικοί άνοιξαν το δέμα και διαπίστωσαν ότι μέσα περιείχε εάν βιβλίο,απο το οποίο ομως εξήχαν δύο καλώδια.
 
Αρχικά θεωρήθηκε ότι πρόκειται για εκφοβιστική ενέργεια ή και για φάρσα,αλλά πάλι σκεφτηκαν σε κάθε περίπτωση να καλέσουν ειδικους εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. 

Και ευτυχώς.

΄Ομως τέτοιο συνεργείο υπάρχει στην Αθήνα και χρειάστηκε χρόνος περίπου δύο ωρών για να φτάσουν οι άνδρες της υπηρσείας στην Ιτέα. Μέχρι τότε το κτήριο του Τμήματος που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της Ιτέας,εκκενώθηκε και αποκλείστηκε το οικοδομικό τετράγωνο.

"Μας έχουν στοχοποιήσει και μάλλον κάποιοι θέλουν να στειλουν κάποιοι μήνυμα" ανέφερε στο κεντρικο δελτίο του ΛΑΜΙΑ ΦΜ-1 ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας Δημήτρης Παρασκευάς.


Κι όμως δεν επρόκειτο περι μηνύματος αλλά περί δολοφονικής απόπειρας αφού οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι το δέμα ήταν πραγματικός εκρηκτικός μηχανισμός. 

Μεταφέρθηκε κάτω από ασφαλείς συνθήκες σε ερημική τοποθεσία της Ιτέας και εκεί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη.

Αν είχε εκραγεί μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα θα είχε σκορπισει την καταστροφή και τον θάνατο.
Το δελτίο της ΕΛΑΣ είναι αποκαλυπτικό.

Ανακοινώνεται ότι εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος, προσαρμοσμένο – ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η υπόθεση σχετίζεται με την περίπτωση του αλβανού βαρυποινίτη Ιλε Καρέλι που είχε δολοφονήσει στις φυλακές Μαλανδρίνου εναν δεσμοφύλακα αλλα΄καο δράστης δολοφονήθηκε πιθανόν απο σοφρωνιστικούς υπαλλήλους ενώ αρχικά υπήρξε και υποψία εμπλοκής στον ξυλοδραρμό του αλβανού κρατουμένου και αστυνομικών του Α.Τ.Ιτέας κάτι που δεν αποδείχτηκε προανακριτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου