Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Κοινή πολιτική για τους νεοναζί ζητά από την Ε.Ε. η εβραϊκή οργάνωση WJC


Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress) με τίτλο «After Greek official's resignation, WJC head urges Europe to isolate extremist parties» καταγράφει τις δηλώσεις του προέδρου του, Ronald Lauder (στη φωτογραφία με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες).
Επεσήμανε χθες ότι η παραίτηση υψηλόβαθμου συμβούλου του Έλληνα Πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη συνομιλίας με αξιωματούχο της Χρυσής Αυγής, όπου συζητούσε την έρευνα που διεξάγεται εις βάρος της, υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να θεσπίσουν μια κοινή πολιτική έναντι των νεοναζιστικών, ρατσιστικών και αντισημιτικών στοιχείων και να σπάσουν τον προστατευτικό κλοιό που περιβάλλει αυτά τα κόμματα.
Ο Ronald Lauder επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΠΕΣ «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην νομική διαδικασία στην Ελλάδα» και ότι «εάν οι κατηγορίες γίνουν δεκτές από το δικαστήριο και η Χρυσή Αυγή καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, τότε θα πρέπει να γίνει πλήρης εφαρμογή των προβλεπομένων από τη νομοθεσία».
Ο πρόεδρος του ΠΕΣ χαρακτήρισε εξοργιστική την περίπτωση του κ. Μπαλτάκου ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης των ρατσιστικών και αντισημιτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε επίσης εκφράσει «την βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι κυβερνητικός αξιωματούχος είχε διαβουλεύσεις» με τον Ηλία Κασιδιάρη. «Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας και καλούμε τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μορφώματα του Ναζισμού στη χώρα μας, στα πλαίσια πάντοτε του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου», τόνισε σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη «έχουν την υποχρέωση να απομονώσουν τους νοσταλγούς του ναζισμού και τους οπαδούς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των αντισημιτικών ιδεών, για την προστασία της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου