Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Καμιά τύχη για τη "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" στον 2ο γύρο - Οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί


Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από πολιτική, ξέρουν πολύ καλά ότι η Συμπολιτεία είχε μία και μοναδική ευκαιρία να εκλέξει δήμαρχο την οποία και  έχασε στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος Δήμαρχος   Αθ. Μπουραντάς δεν θα είχε καμία τύχη.
Αυτό το γνώριζαν πολύ καλά τα στελέχη της Συμπολιτείας, τα οποία τα έδωσαν όλα την πρώτη Κυριακή με στόχο να κόψουν πρώτοι το νήμα του 50%. Η αλήθεια είναι ότι, η Συμπολιτεία «έπιασε ταβάνι» φτάνοντας στο 46%, δεν ανέπτυξε όμως την δυναμική που θα την έφερνε στο σημείο να εκλέξει Δήμαρχο.
Και αφού αυτό δεν έγινε την πρώτη Κυριακή, όταν υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις και όταν ήταν «εν ενεργεία» όλοι οι υποψήφιοι, είναι αδύνατον να συμβεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών όπου δεν υπάρχει το κίνητρο του σταυρού το οποίο θα κινητοποιούσε υποψηφίους ή ψηφοφόρους.
Αντίθετα, στην πλευρά των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ αυτοί που εξελέγησαν, αυτοί που θα εκλεγούν εάν πρωτεύσει ο συνδυασμός αλλά και εκείνοι που δεν θα εκλεγούν, λειτουργούν ομαδικά με στόχο τη νίκη του συνδυασμού κάτι που είναι πλέον περισσότερο από εμφανές.
Περισσότερο από εμφανές είναι και το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, το οποίο γνωρίζουν πλέον όλοι οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα εκείνοι που στον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν από υποχρέωση, φίλους ή συγγενείς που ήταν υποψήφιοι με την Συμπολιτεία.
Στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν, πάλι από υποχρέωση αλλά αυτή τη φορά προς τον τόπο τους και όχι προς κάποιον συγγενή, τον συνδυασμό που πιστεύουν ότι μπορεί να τους εκπροσωπήσει καλύτερα. Δηλαδή τους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου