Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Στα 7,2 μετράει το Αμερικανικό Ινστιτούτο τον σεισμό στο Αιγαίο


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και στην Αττική.
Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών στη Λέσβο. Στη Λήμνο, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας. Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου. Η ΕΛΑΣ έχει στείλει περιπολικά και στα δύο νησιά για περιπολίες στην ύπαιθρο για έλεγχο.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, είχε επίκεντρο νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης (Γεωγραφικό Πλάτος: 40.2302° – Γεωγραφικό Μήκος: 25.3621°) και εστιακό βάθος 5 χλμ..
Ωστόσο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και σημειώθηκε 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και είχε εστιακό βάθος 91 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου