Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για το «μάθημα» ψυχολογίας σε τάξη δημοτικού

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση, από γονείς που έχουν αναστατωθεί

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το περιστατικό κατά το οποίο μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού σχολείου στο Βόλο φέρεται να έβρισαν σε session ψυχολογίας.


Εκπρόσωπος των γονέων των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης επισκέφθηκε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και εξήγησε το περιστατικό από την πλευρά των γονέων. Σύμφωνα με δήλωσή της, η ψυχολόγος-εξωτερική συνεργάτιδα του σχολείου φέρεται να ζήτησε από τους μαθητές να μπουν σε αίθουσα, προκειμένου να διενεργηθεί ένα session ψυχολογίας για τους μαθητές, μάθημα το οποίο δεν υφίσταται σε κανένα σχολείο.

Επίσης, φέρεται να ζήτησε από τα παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν μπουν στην αίθουσα και τους ζήτησε να σχηματίσουν κύκλο και να εκθέσουν όλα τα προβλήματα που είχαν τα παιδιά μεταξύ τους, όπως τσακωμούς, αναμοχλεύοντας προβλήματα του παρελθόντος τα οποία είχαν λυθεί σε συνεργασία με τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην ψυχολογία των μαθητών που ξέσπασαν σε κλάματα αλλά και σε χυδαίες εκφράσεις. Τα παιδιά φέρεται να μπήκαν στη διαδικασία να κατηγορήσουν το ένα το άλλο και τους ζητήθηκε να μη μιλήσουν για το συγκεκριμένο περιστατικό στους γονείς τους. Οι γονείς ρώτησαν τους μαθητές για την ημέρα τους στο σχολείο και τότε φοβισμένα ενημέρωσαν τους γονείς τους για το περιστατικό.
    

Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Αμεσα, οι κηδεμόνες έσπευσαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι το session που πραγματοποίησε η εξωτερική συνεργάτιδα του σχολείου ήταν παράνομο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ετσι, οι γονείς απευθύνθηκαν θορυβημένοι στη διεύθυνση του σχολείου και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέροντας το περιστατικό.
   
Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις των γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου