Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Επείγουσες εγκύκλιοι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις εκλογέςΔύο κατεπείγουσες εγκυκλίους απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ενόψει των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών (18 Μαΐου 2014) και των ευρωεκλογών (25 Μαΐου 2014).

Η κα Κουτζαμάνη εφιστά την προσοχή στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για την έγκαιρη επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων στους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να γίνει η αναγκαία προεργασία με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου, την ημέρα των εκλογών να διατεθεί περιπολικό στους υπεύθυνους εισαγγελικούς λειτουργούς για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα και να διαπιστώσουν εάν έχει μεταβεί, ή όχι, ο εκλογικός αντιπρόσωπος και εάν έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Σημειώνει η κα Κουτζαμάνη ότι σε περίπτωση που οι εισαγγελείς διαπιστώσουν προβλήματα στα εκλογικά τμήματα πρέπει αμέσως να ενημερώσουν τον έφορο δικαστικών αντιπροσώπων και τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών και στη συνέχεια τηλεφωνικά να ενημερωθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου