Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Πρωτοφανές μπάχαλο και ανεξέλεγκτες καταστάσεις - Θρίλερ με τα αποτελέσματα και τη σταυροδοσία

Ψάχνουν τους σταυρούς στα σακιά

Εφιαλτικές στιγμές για τους υποψηφίους καθώς μάταια σε κάποιες περιπτώσεις ψάχνουν τους σταυρούς προτίμησης


Το θρίλερ με τα αποτελέσματα έχει τρομακτική διάρκεια ενώ την ίδια στιγμή τόσο οι άνθρωποι της Περιφέρειας όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ορισμένα τμήματα σχεδόν ξανακάνουν εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χθες το βράδυ άνοιγαν συνεχώς τους δικαστικούς σάκους όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν ρίξει ψηφοδέλτια, πρακτικά και όλο το υλικό χωρίς πουθενά να παραδώσουν οτιδήποτε. Όπως τουλάχιστον επιμένουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει οι δικαστικοί έχουν βρει κυριολεκτικά τον μπελά τους καθώς είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν μεν αποτελέσματα αλλά ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν καν ούτε τα απαραίτητα στοιχεία

Εκείνο που προκύπτει απ’όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν καθυστέρησαν μόνο αλλά πλημμελώς άσκησαν τα καθήκοντά τους μιας και δεν παραδόθηκαν ούτε τηλεγραφήματα, ούτε σε κάποιες περιπτώσεις πρακτικά

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές σε οκτώ περιπτώσεις όπου δεν μπορούσαν πραγματικά να βγάλουν άκρη αναγκάστηκαν και φώναξαν τους εκλογικούς εκπροσώπους που ήταν διορισμένοι για την εκτέλεση των εκλογών να προετοιμάσουν τα στοιχεία έτσι όπως απαιτεί η νομοθεσία για να μπορέσουν στην συνέχεια να βγάλουν σταυρούς προτίμησης.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιπτώσεις την χθεσινή μέρα υπήρχε πραγματικό δράμα καθώς δεν υπήρχαν αποτελέσματα σταυροδοσίας σε αρκετές περιπτώσεις εκλογικών τμημάτων. 

Για παράδειγμα μέχρι το απόγευμα κυριολεκτικά ήταν στα κάγκελα οι υποψήφιοι σύμβουλοι στον Δήμο των Λοκρών καθώς δεν μπορούσαν να ξέρουν ούτε καν τι σταυρούς έχουν πάρειαφού δεν παραδόθηκαν τηλεγραφήματα στον Δήμο, δεν παραδόθηκαν αντίγραφα τουλάχιστον πρακτικών ή φωτοτυπίες με συνέπεια να ψάχνουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει. 

Αργά το απόγευμα δόθηκε μία λύση και τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα πέρασαν στο σύστημα της Περιφέρειας με αποτέλεσμα αν και λείπουν εκλογικά τμήματα να έχουν ένα κάποιο συμπέρασμα σε ότι αφορά την σειρά κατάταξής τους. 

Όπως τουλάχιστον σχολιάζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά όλη αυτή την διαδικασία “πρόκειται για μυθικά πράγματα τα οποία ούτε καν θα μπορούσε να υποθέσει ανθρώπινος νους”, κάνουν όμως λόγο ακόμη και για ανεξέλεγκτες καταστάσεις με αποτέλεσμα ενώ η υποδομή - ανθρώπινη και τεχνική- είναι επαρκής για να ολοκληρώσει την διαδικασία, ακόμα και από το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Ετσι τα προβλήματα έγιναν κυρίαρχα και μέχρι χθες το βράδυ αγωνίζονταν πραγματικά για να βρουν κάποια άκρη και να εκδώσουν αποτελέσματα σε Δήμους.


Τα λάθη

Ένα δεύτερο στοιχείο το οποίο προκύπτει απ’όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι στα όποια στοιχεία έφταναν μέχρι την Περιφέρεια υπήρχαν και τρομακτικά λάθη. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις κρατήθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς να καταχωρηθούν μέχρι να διαπιστωθεί η ακρίβειά τους. Ωστόσο διαπιστώθηκαν σειρά από πράγματα καθώς η αποτύπωση είτε στα τηλεγραφήματα είτε ακόμη και σε ορισμένα πρακτικά δεν διαμόρφωνε την καλύτερη εικόνα τουλάχιστον σε ότι αφορά την ορθότητα των σταυρών προτίμησης. Τα ίδια τα ηλεκτρονικά συστήματα εντόπιζαν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και υπερβάσεις της ανώτατης σταυροδοσίας του συνδυασμού σε ένα εκλογικό τμήμα με αποτέλεσμα αυτά να κρατούνται για να ερευνηθούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ελέγχονταν εκτός από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα και από τους δικαστικούς υπαλλήλους και η σχετική βάση η οποία παρουσιάζονταν στο κοινό είχε αρκετές τροποποιήσεις έτσι ώστε να αποτυπώνεται η ακρίβεια. Εντοπίστηκαν μάλιστα “επιδοτήσεις” σε σταυρούς που έφταναν ακόμη και τους 100 ή 200 σε ένα εκλογικό τμήμα. Έτσι κυριολεκτικά τρελαίνονταν τα μηχανήματα μόλις εντόπιζαν τέτοιες καταστάσεις και ο έλεγχος στην συνέχεια έγινε.
  
  
Τι λείπει

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και αυτοί της Περιφέρειας όπως επίσης και η ανάδοχος εταιρεία οι ελλείψεις που υπήρχαν μέχρι χθες το βράδυ ήταν σε 12 τμήματα και εκφράζονταν αισιοδοξία ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. 

Τα τμήματα τα οποία λείπουν είναι το 27ο ΕΤ της Τιθορέας, το 101ο ΕΤ της Λαμίας, το 116ο ΕΤ της Λαμίας, το 158ο ΕΤ της Ανθήλης, το 196ο ΕΤ της Λαδικούς, το 208ο ΕΤ της Αταλάντηςτο 224ο ΕΤ της Κυρτώνης, το 240ο και 241ο ΕΤ της Μαλεσίναςτο 244ο ΕΤ του Προσκυνά, το 274ο ΕΤ της Μάκρης και το 311ο ΕΤ Αγ. Κωνσταντίνου.


Εφ."ΗΜΕΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου