Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Βγήκαν τα ξίφη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Εσείς, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες ζητάτε εκλογές ... Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να συνέλθει» - «Περαστικά κ. Βενιζέλο»


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη, η Χαριλάου Τρικούπη βάζει και πάλι στο στόχαστρο την Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει δηλώνει συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του «ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη «τότε κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;» διερωτάτε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπογραμμίζει μια σειρά πολιτικών παραμέτρων για να καυτηριάσει την κίνηση Τσίπρα και συγκεκριμένα:
  1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
  2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
  3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
  4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές.
Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές. Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης; Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ Τσίπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη.


ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για έναν Βενιζέλο, ο οποίος τώρα υιοθετεί τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας.

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του», αναφέρει συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου