Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

TΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ - Απώλεια εθνικής κυριαρχίας με ομοσπονδοποίηση


Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να συνεχίσει ενωμένη με τέτοιου είδους «βάρβαρη» πολιτική με αντιδημοκρατικό χαρακτήρα
Άρθρο του Ευάγγελου Παπαγεωργίου,
δικηγόρου
πτυχιούχου MASTER Ευρωπαϊκού Δικαίου
υποψήφιου Ευρωβουλευτή
των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια Ευρώπη που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που μάθαμε, που αγαπήσαμε, που οραματισθήκαμε και που μας ενέπνευσε  να την εμπιστευτούμε και να εναποθέσουμε σε αυτήν τις ελπίδες μας, ως χώρα και ως πολίτες, για ένα καλύτερο αύριο.
Η Γερμανία κατάφερε, με την πάροδο του χρόνου και για πολλούς και διάφορους λόγους, να συγκεντρώσει όλη τη δύναμη εξουσίας αλλά και επιρροής στα περισσότερα  κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και με τις συνεχείς  διευρύνσεις να δημιουργήσει συμμάχους-δορυφόρους.
Οι μελλοντικές εξελίξεις θα είναι καθοριστικές για την πορεία της Ευρώπης, με δεδομένο ότι υφίσταται σαφής διάκριση μεταξύ του πλουσίου  Βορρά και του φτωχού Νότου.
Στην οικονομική όμως αυτή αντίθεση, η οποία οξύνθηκε τα τελευταία 5 χρόνια με το ξέσπασμα της κρίσης, προστίθεται η αδυναμία θεσμικής ολοκλήρωσης, αφού η Ευρωπαϊκή  Ένωση ή θα μετατραπεί σε μια ομοσπονδία κρατών ή θα διαμορφωθεί σε έναν συνασπισμό ισότιμων και κυρίαρχων κρατών-μελών.
Εάν κυριαρχήσει η τάση της ομοσπονδοποίησης, τότε, με βάση την αρχή της επικουρικότητας, θα πρέπει τα κράτη-μέλη να εκχωρήσουν αρμοδιότητες ουσιαστικής σημασίας  στα κοινοτικά θεσμικά όργανα, τα οποία πλέον θα διαμορφώνουν την εκάστοτε πολιτική για κάθε θέμα και για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών.
Η συνέπεια θα είναι τα κράτη να απολέσουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας και σταδιακά να περιορισθούν σε ρόλο «κομπάρσου».
Αντιθέτως, εάν γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία του κάθε κράτους, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της αρχής της ισοτιμίας, τότε τα κράτη-μέλη θα διατηρήσουν τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά τους και φυσικά θα έχουν δυνατότητες προσαρμογής και ευελιξίας στην ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας στην εσωτερική έννομη τάξη, με απόλυτο σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο.
Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να ασκηθούν τόσο έντονες πιέσεις στα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα δε σε αυτά της Ευρωζώνης, για να πληρούν τα κριτήρια σύγκλισης, όταν αυτό από τη μια πλευρά, ουσιαστικά, στην πράξη είναι ανεφάρμοστο σχεδόν σε όλα τα κράτη και από την άλλη επιβάλλει πολιτική λιτότητας που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία και τη φτώχεια.

Η ευρωπαϊκή πολιτική οδηγεί σε φτωχοποίηση των λαών 

Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να συνεχίσει ενωμένη με τέτοιου είδους «βάρβαρη» πολιτική με αντιδημοκρατικό χαρακτήρα και είναι σίγουρο ότι εάν δεν αλλάξει κατεύθυνση και αναπτυξιακό μοντέλο, τότε σίγουρα θα οδηγηθεί σε διάσπαση και κατακερματισμό.
Η αδιέξοδη, λοιπόν, πολιτική οδηγεί σε φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών λαών και οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατούν να αντιδράσουν μη έχοντας δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, με δεδομένη την έλλειψη Δημοκρατίας σε πολλές διαδικασίες και την τεράστια γραφειοκρατία που κυριαρχεί στο club των Βρυξελλών.
Επιβάλλεται άμεσα η καθιέρωση μηχανισμών άμεσης  Δημοκρατίας, με τη μεγαλύτερη  δυνατή συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά, ο οποίος πρέπει να έχει τη δυνατότητα  να αντιδρά προς την κυβέρνησή του και να ανατρέπει την όποια αντιλαϊκή πολιτική, ενώ παράλληλα πρέπει να ενισχυθεί και να εξορθολογισθεί ο νέος ευρωπαϊκός θεσμός της λαϊκής πρωτοβουλίας, ο οποίος, όμως, στην πράξη καθίσταται ανεφάρμοστος.
  
Στις 25/5 το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι διττό: από τη μια οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αξιώσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις διαδικασίες και από την άλλη πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική που οδηγεί βαθμιαία στην περιθωριοποίηση των χωρών του Νότου και κυρίως της Ελλάδας που ζει τον δικό της ξεχωριστό εφιάλτη με τα απάνθρωπα και βάρβαρα μνημόνια!
  
Ο ελληνικός λαός στις 25/5 πρέπει να θέσει στο περιθώριο της ιστορίας τα δύο μνημονικά κόμματα ΝΔ και ΕΛΙΑ, χτυπώντας έντονα το καμπανάκι στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών!


Ο  Βαγγέλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θράκης και στο Λονδίνο ολοκλήρωσε τιςμεταπτυχιακές σπουδές του στο «Ευρωπαϊκό Δίκαιο». Στην Ελλάδα ίδρυσε τη νομική εταιρεία«EURO-CONSULTANTS», αναλαμβάνοντας κυρίως εμπορικές και αστικές υποθέσεις ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Τη διετία1981-1983 υπήρξε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παπάγου και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας των Βορείων Προαστίων,ενώ την τετραετία 1991-1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παπάγου. Το2012 εντάχθηκε στο Κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου