Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ο "ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ" Δημοσθένης Βεργής καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλακή!37 χρόνια και 6 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, είναι η ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. 

Επίσης, ο οικολόγος πρόεδρος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν ήταν παρών, πρέπει να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Δημοσθένης Βεργής καταζητείται… 

Συγκατηγορούμενοί του ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστας, και ο κ. Κατογιαννάκης. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Και στους δύο δόθηκε αναστολή. 

Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος

Η υπόθεση αφορά δικογραφία καταπάτησης, που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής. 

Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές. 

Ο Δημοσθένης Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. 

Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημοσθένη Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

1 σχόλιο:

 1. 1.Κατ΄ αρχήν με βάση την απόφαση 3219/2006 τα στρέμματα είναι 18 και όχι...452 !! ( απλά βρίσκονται εντός έκτασης 452 στρεμμάτων )
  2. Αξία των στρεμματων είναι ΜΗΔΕΝ ,διότι βρίσκονται στην " απαγορευμένη ζώνη " γύρω από τη Λίμνη Μαραθώνα ,που
  με βάση το νόμο ( σωστά ) απαγορεύεται όχι μόνο το κτίσιμο ,αλλά και κΑΘΕ εργασία .βλ. ΦΕΚ Β 720/1983
  βλ.στο σάϊτ της ΕΥΔΑΠ http://www.eydap.gr/index.asp?a_id=79
  Ουτε κτίσιμο ,ουτε κανενός είδους εργασία ,ΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝ !
  3.Τα ακίνητα αυτά ΔΕΝ είναι του Δημοσίου ! Βρεθηκε τίτλος που ανάγεται στο 1838 ! Εχει μεταγραφεί στον τόμο Γα ,αρ. 183
  στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα το 1868 .Προέρχονται από νόμιμη πώληση από Οθωμανικό τίτλο ,χοτζέτι ,που έχει εγκριθεί
  με το έγγραφο 1255/10-1-1838 από τον Οικονομικό Εφορο Αττικής το 1838 ! Τα έγγραφα αυτά υπάρχουν
  στο συμβόλαιο με αριθμό 6579/1928 του Συμβ. Βασιλείου Λαχανά ,στο Αρχείο του Συμβ.Συλλόγου Αθηνών .

  Περιμένετε μερικές ημέρες ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου