Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Αέρας... τα 3 εκατ.για το ΤΕΙ του κ.Σταϊκούρα! - Β.Κυριακάκης: Αναξιόπιστος ο Σταϊκούρας, κινδυνεύει η εξεταστική του ΤΕΙ!

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα είναι οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο θέμα της πληρωμής δεδουλευμένων 9 μηνών στους έκτακτους καθηγητές του ΤΕΙ Στερεάς και της αποφυγής του αδιεξόδου που η εκκρεμμότητα αυτή δημιουργεί.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο των εκτάκτων επιστημονικών συνεργατών του ΤΕΙ για να γίνει η εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού, απαιτούνται τόσες διαδικασίες που θα χρειαστεί χρονικό διάστημα έως και 8 μηνών. Έτσι όπως έγινε γνωστό από τις 17 Ιουνίου οι έκτακτοι καθηγητές προχωρουν σε επίσχεση εργασίας γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει και την ακύρωση της εξεταστικής του Ιουνίου.
 
Δυστυχώς η προσπάθεια του κ. Σταικούρα δεν τελεσφόρησε γιατί το θέμα τέθηκε στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ που το απέρριψε επιβεβαίωσε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου. Παρόλα αυτά τόνισε υπάρχει ένα ποσό που μπορεί να δοθεί για την κάλυψη της μισθοδοσίας τριών μηνών αλλά και πάλι αυτό πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο Διοίκησης όπου και θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Αναστασίου, ανέφερε παράλληλα, ότι τα ΤΕΙ όλης της χώρας έχουν περιέλθει σε αδυναμία λειτουργίας τους αφού η κυβέρνηση τα έχει σχεδόν εγκαταλείψει.Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, στα 24 Ιουνίου προχωράμε σε συμβολικό κλείσιμο του ιδρύματος.
 
Μας έχει συνηθίσει ο κ.Σταικουρας σε αερολογίες χωρίς αντίκρισμα όπως και στην περίπτωση του ΤΕΙ ήταν το σχόλιο στον FM-1του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις και την αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων 9 μηνών στο έκτακτο επιστημονικό προσωπικό. Για λογούς καθαρά μικροπολιτικού τυχοδιωκτισμού, πρόσθεσε, προχώρησε η κυβέρνηση πέρσι στην ενοποίηση των ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαμίας χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η οικονομική διαχείριση του ΤΕΙ Χαλκίδας και έτσι το πρόβλημα τώρα μεταφέρθηκε σε όλο το ΤΕΙ Στερεάς. 

Τί λένε όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συνεργάτες καθηγητές του ιδρύματος; 

Έδωσαν όπως φαίνεται καθαρά αρκετές προθεσμίες και παρατάσεις στις αντιδράσεις τους. 

Τώρα όμως όπως έδειξε και η ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αν μέχρι την Τρίτη 17 Ιουνίου δεν έχεει δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση τους μετά την σχετική απόφαση:

Έπειτα από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των Εκτάκτων Συνεργατών Στ. Ελλάδας και με μεγάλη πλειοψηφία (61%), υπερίσχυσε η πρόταση περί Επίσχεσης εργασίας από την Τρίτη 17/6/2014 ημέρα έναρξης των εξετάσεων θεωρητικών μαθημάτων, εάν δεν ικανοποιηθούν τα γνωστά αιτήματά μας, έπειτα και από τη νέα Συνέλευση του Συμβουλίου του ΤΕΙ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 11/6/2014. 
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Στ. Ελλάδας, σε ένα αγώνα δρόμου προσπαθεί ήδη να καλύψει τα ποσά που μας οφείλονται, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δόθηκε η δυνατότητα από το ΥΠΑΙΘ, ώστε το ΤΕΙ να κάνει χρήση των ταμειακών διαθεσίμων του για την πληρωμή των Εκτάκτων Συνεργατών. 
Θεωρούμε ότι μέχρι την Παρασκευή 13/6/2014 θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι πέτυχε η Διοίκηση τελικά, ώστε να οριστικοποιήσουμε ή όχι την ως άνω απόφαση που ήδη ψηφίσαμε. 
Οι Εργαστηριακοί & Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΤΕΙ Στ. Ελλάδας


Μετά τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κυριακάκη που χαρακτήρισε αέρα τα δήθεν 3 εκατομμύρια που...εφηύρε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας για την πληρωμή δεδουλευμένων στους έκτακτους καθηγητές του ΤΕΙ Στερεάς παρόμοια άποψη διατυπώνει και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1.
 
Ειδικότερα ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος επισημαίνει ότι είναι τόσες και τέτοιες οι εκκρεμότητες με το πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας που δεν παρέχουν νομικά την ευχέρεια άντλησης χρημάτων ακόμη και από τα αποθεματικά (αν υπάρχουν) του ΤΕΙ για την καταβολή μισθών 9 μηνών στο έκτακτο διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου