Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Ο Μπαλτάκος συνεχίζει να κάνει ζημιά στη ΝΔ


Μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές ο Τάκης Μπαλτάκος σε ρόλο εκλογικού αναλυτή σχολιάζει τις εξελίξεις σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», συνεχίζοντας να κάνει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επιμένει πως η ΝΔ πρέπει να κάνει «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%..
«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;» αναρωτιέται.
Παράλληλα, σημειώνει πως δεν πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, για να μην πάρει η Αριστερά την εξουσία: «Γιατί να κάνει εθνικές εκλογές η ΝΔ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».
Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισε ιστορική, είπε πως «για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες». 
Πάντως, ο ίδιος πιστεύει πως τελικά αυτό δεν θα γίνει:
«Δεν θα τα καταφέρουν, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα».
Τέλος αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Χ.Α. τονίζοντας «δεν τον ξάφνιασε» και το απέδωσε «στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου