Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ανασχηματισμός: Ποιους υπουργούς «έφαγαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Καθόλου κακή «συγκομιδή» δεν είχαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον χθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αλλά και πληροφορίες τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οδήγησαν στην έξοδο δύο υπουργούς και μία υφυπουργό.

  
Ο πρώτος που πλήρωσε τα αποτελέσματα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπου η ΝΔ ήρθε τρίτη και ο Γιάννης Σγουρός που στήριξε στο β΄ γύρο, έχασε από τη Ρένα Δούρου, ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης όχι μόνο επέμεινε να μην στηριχθεί ο κ. Σγουρός και από τη ΝΔ αλλά τον χαρακτήριζε σε επανειλημμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις και στην προεκλογική περίοδο και ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο που η ΝΔ είχε δηλώσει τη στήριξή της στον περιφερειάρχη, «κακό και αποτυχημένο». Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην ψηφίσουν τον κ. Σγουρό στις 25/5 πολλοί νεοδημοκράτες.

Ο δεύτερος είναι βουλευτής Α΄ Πειραιά και υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που αν και διετέλεσε στο παρελθόν (από το 2009 έως το 2011) διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά όταν ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν πρόεδρος της ΝΔ, έμεινε εκτός κυβέρνησης. Ο βασικός λόγος, η στήριξή του στο νέο δήμαρχο Πειραιά κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ, τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου, η στήριξη του κ. Αρβανιτόπουλου στον κ. Μώραλη δε έμεινε μόνο στα λόγια αλλά στηρίχθηκε με κάθε (αθέμιτο) μέσο.

Την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου στο Δήμο Βόλου φαίνεται πως πλήρωσε η υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή η οποία φαίνεται ότι τον στήριξε κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Μιχάλη Μιτζικό. Μάλιστα, ο πρώην στενός συνεργάτης της κ. Μακρή, ο γιατρός Γιώργος Μουλάς φαίνεται ότι προαλείφεται για νέος δήμαρχος Βόλο στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που ο Αχιλλέας Μπέος λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει, τεθεί σε αργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου