Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ρώμη: Στόχος μας οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Πρώτη προτεραιότητα της ερχόμενης Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ θα είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi.


Η Ιταλία αναλαμβάνει από την Ελλάδα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 1ηΙουλίου 2014 και ο Ιταλός Πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι η χώρα του κατά τη διάρκεια του 6μηνου θα πιέσει για την επιτάχυνση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, κάτι που ίσως προκαλέσει ανησυχίες στο Λονδίνο. 
«Μια ισχυρότερη και πιο συνεκτική Ευρώπη αποτελεί τη μόνη λύση στα προβλήματα του σήμερα […] Για τα παιδιά του μέλλοντος ονειρεύομαι, σκέφτομαι και εργάζομαι για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ιταλός. 
Ο Renzi έκανε λόγο επίσης και για «θαρραλέους ηγέτες» που θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση ενώ αναφερόμενος στην αύξηση του ευρωσκεπτικισμού μετά τις εκλογές του Μαΐου, τόνισε ότι η μόνη αποτελεσματική απάντηση θα είναι «η ιδέα μιας Ευρώπης που ανταποκρίνεται σε μια ελκυστική περιπέτεια, και όχι μόνο σε μια χρηματοπιστωτική και οικονομική άσκηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου