Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Οι πολλές συσκέψεις με τον Σταϊκούρα οδήγησαν σε... λουκέτο το ΤΕΙ Στερεάς;

Οι πολλές συσκέψεις με τον Σταϊκούρα οδήγησαν σε... λουκέτο το ΤΕΙ Στερεάς;
Μπορεί καθε τόσο ο α. υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και συγγενείς και συνεργάτες του να έχουν συγκαλέσει  αρκετές συσκέψεις στην έδρα του ΤΕΙ Στερεάς από την ώρα που αναγγέλθηκε η ενοποίηση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας ώστε να...λυθούν τα προβλήματα και  έτσι η Διοίκηση του Ιδρύματος έφτασε σε αδιέξοδα και  αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του!
Εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ντίνος Αναστασίου είχε χτυπήσει την...καμπάνα του κινδύνου αδυναμίας συνέχισης λειτουργίας του Ιδρύματος αλλά... φωνή βοώντος σε επιπωματισμένα ώτα!

Το αποτέλεσμα ήταν η νομοτελειακή αναστολή από την προσεχή Δευτέρα  του ιδρύματος.
"Δεν κλείσαμε εμείς το ΤΕΙ, έκλεισε γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από αυτές τις συνθήκες" δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του Ντίνος Αναστασίου και εξηγεί ότι το υπουργείο παιδείας δεν στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του σε πολλά επίπεδα και κυρίως στην χρηματοδότηση του για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Ο κ. Αναστασίου διευκρίνισε ότι έγινε μια υπόδειξη από την πλευρά του α. υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η οποία διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί υπάρχουν εκκρεμότητες στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και παράλληλα η νέα ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να ενημερωθεί πριν πάρει αποφάσεις αλλά ο χρόνος κυλά και το ΤΕΙ αδυνατεί να ανταποκριθεί.
  
Από τη πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΤΕΙ Στερεάς Γιώργος Γιόφτσος δηλώνει στον FM-1 ότι η σημερινή διοίκηση κακώς προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ γιατί δημιουργούνται πολύ σοβαρά προβλήματα στους σπουδαστές ορισμένοι εκ των οποίων είναι παλαιοί και αν δεν πάρουν μαθήματα αυτό το εξάμηνο κινδυνεύουν να διαγραφούν όπως επίσης υπάρχουν σπουδαστές από μακρινές περιοχές όπως την Κύπρο που δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται σε τεραστία έξοδα μετακίνησης τους και να βρίσκουν το ΤΕΙ κλειστό, δεν κλείνουμε το ΤΕΙ και μάλιστα σε περίοδο εξετάσεων είπε ο κ.Γιόφτσος.
Όσον αφορά στις παρεμβάσεις πολιτικών για την λύση των προβλημάτων ο κ. Γιόφτσος τόνισε ότι τα προβλήματα λύνονται διαδικαστικά και όχι με μικροπολιτικές πρακτικές και διευκρίνισε ότι για τους απλήρωτους εκτάκτους φέρει τεράστια ευθύνη η διοίκηση που αντί για 10 που είχε έγκριση από το Υπουργείο με αντίστοιχη χρηματοδότηση,προσέλαβε 35 και τώρα δεν υπάρχουν χρήματα πληρωμής τους.
Επί ένα χρόνο τόνισε η διοίκηση παρέμεινε θεατής των εξελίξεων και κατέθεσε προϋπολογισμούς που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες του ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου