Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Συντηρητικός Βρετανός: Σε κίνδυνο η θέση της Βρετανίας στο ΣΑ του ΟΗΕ εάν φύγει από την ΕΕ


Ο υποψήφιος Βρετανός Συντηρητικός για την Προεδρία της Ευρωβουλής προειδοποιεί ότι η εάν η χώρα του αποχωρήσει από την ΕΕ θα μπορούσε να της κοστίσει τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Διακυβεύονται πάρα πολλά και ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες αυτού του χορού που θέλουν να μας οδηγήσει ο Nigel Farage, ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και οι συνεργάτες του» είπε σε συνέντευξη στην EurActiv ο Sajjad Karim.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή του ή όχι στην ΕΕ το 2017, σε περίπτωση πάντα που οι Συντηρητικοί (κόμμα του Karim) κερδίσουν τις επόμενες γενικές εκλογές. Αυτό το χρόνο θα διεξαχθεί και δημοψήφισμα στη Σκωτία αναφορικά με το αν θα παραμείνει στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακόμα κι αν Σκωτία ψηφίσει ενάντια στην ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, το δημοψήφισμα για την συμμετοχή στην ΕΕ έχει τη δυνατότητα να διαλύσει το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Karim.

Το ερώτημα είναι τι θα ψηφίσει ο λαός της Αγγλίας; Αν βασιστούμε σε μια αγγλική ψηφοφορία το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου θα τεθεί σε μια εύθυμη πορεία έξω από την ΕΕ - τότε φοβάμαι ότι ένα τεράστιο ερωτηματικό θα τεθεί και πάλι πάνω από την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Εάν η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ οδηγήσει σε αποχώρηση της Σκωτίας από το ΗΒ και δυσαρέσκεια στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η θέση του ΗΒ στο ΣΑ του ΟΗΕ.

«Έχουμε μια θέση στο ΣΑ του ΟΗΕ ως ΗΒ. Δεν βλέπω κάποιο σενάριο όπου Κίνα και Ρωσία θα επιτρέψουν να διατηρηθεί αυτή η θέση μόνο από την Αγγλία», υπογράμμισε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου