Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ


Επιστολή με την οποία εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας του εξέδωσαν 34 επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες του ΤΕΙ Στερεάς. 
 
Στην επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν στον Πρόεδρο του Ιδρύματος, στους Αντιπροέδρους, στο Συμβούλιο και στην σύγκλητο του ΤΕΙ Στερεάς, αναφέρουν:
 
«Σε συνέχεια του από 16/5/2014 εγγράφου μας, που αφορούσε το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή μας καθώς το εν λόγω πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και μέχψρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ουσιαστική και βιώσιμη λύση του. 
 
Υποθέτουμε ότι είστε όλοι ενήμεροι σχετικά με το ανωτέρω φλέγον ζήτημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των επιστημονικών - εργαστηριακών συνεργατών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι πλέον οριακή και για τη συντριπτική πλειοψηφία ημών τίθεται θέμα επιβίωσης. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (όσοι είμασταν συνεργάτες) αμειβόμασταν (παράτυπα) με καθεστώς ωριαίας αντιμισθίας. 
 
Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης, ενημερωθήκαμε ανεπίσημα ότι θα λάβει χώρα η καταβολή δεδουλευμένων μας μόνο για το μήνα Οκτώβριο, ο οποίος μάλιστα δεν είναι πλήρης μήνας εργασίας για εμάς. Επομένως, έπειτα από οκτάμηνη καθυστέρηση θα πληρωθούμε μόνο για τις 15 πρώτες ημέρες της εργασίας μας, κάτι το οποίο προφανώς ουδόλως μας ικανοποιεί ως εργαζόμενους αφού το θεωρούμε εμπαιγμό προς το πρόσωπό μας και ασέβεια προς το λειτούργημα που επιτελούμε.
 
Με την παρούσα επιστολή μας, διαμαρτυρόμαστε για μία ακόμα φορά και σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μας καταβληθούν μέχρι και την 5η Ιουνίου 2014 τα δεδουλευμένα μας για το χειμερινό εξάμηνο, δηλαδή από τον μήνα Οκτώβριο 2013 έως και το μήνα Φεβρουάριο 2014. Περαιτέρω, σας καλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, μέσω ενός σαφούς και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, σχετικά με την εξέλιξη καταβολής του υπολοίπου της μισθοδοσίας μας.
 
Κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε ότι σε οιαδήποτε αντίθετη περίπτωση είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, με σκοπό να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας ως εργαζόμενοι. Σας καλούμε μάλιστα, σεις πρώτοι απ’ όλους και καθώς γνωρίζετε το μέγεθος του προβλήματος, να στηρίξετε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα μας και να συμβάλλετε στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, διασφαλίζοντας την ομαλή χρηματοδότησή του, την απρόσκοπτη λειτουργία του και τη στήριξη των εργαζομένων του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση που ευελπιστούμε ότι θα επιδείξετε στα δίκαια αιτήματά μας και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου