Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Παραίτηση Θεοχάρη για... "προσωπικούς λόγους" όπως τη "βάπτισαν"


Δεκτή έκανε την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
 
Η παραίτηση για να αποφευχθούν οι αναταράξεις τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων στην κοινή γνώμη όσο και σε σχέση με την Κομισιόν, έγινε επισήμως για προσωπικούς λόγους.

Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Θεοχάρης που ανέλαβε τη θέση αυτή μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μία πενταετία βρίσκοταν εδώ και καιρό σε δυσμένεια από το Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο διαμηνύουν ότι έχει βρεθεί και σύντομα θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε: «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου