Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Την αποφυλάκιση... Λαυρεντιάδη προτείνει ο εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενόψει της λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank, ωστόσο ο επιχειρηματίας θα παραμείνει ακόμη στην φυλακή, καθώς κρατείται για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

 Την αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη προτείνει ο εισαγγελέας
  
 Με την πρότασή του ο εισαγγελέας, όσον αφορά την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο να άρει την κράτηση του επιχειρηματία με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παράδοσης διαβατηρίου, της απαγόρευσης μετακίνησης πέραν των ορίων του Νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.
 
Ο εισαγγελέας προτείνει επίσης για τους συγκατηγορουμένους του επιχειρηματία στην υπόθεση της τράπεζας που παραμένουν κρατούμενοι, δηλαδή για τους Δημ. Σαραμάντη, Αντ. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαράγδας Λιαρμακοπουλου, να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα. 
 
Ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει κριθεί προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη τον Ιούνιο του 2012.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο Λ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή και να συντόνιζε με το κινητό του τηλέφωνο την απόπειρα δολοφονίας μέσω αποστολής πακέτου-βόμβας που είχε φτάσει κρυμμένη σε γλάστρα από ανθοπωλείο τις πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου του 2012 στο σπίτι του επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη. 
 
Ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε τραυματιστεί από την έκρηξη της βόμβας, στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα. Για πολλούς μήνες, ο επιχειρηματίας έμεινε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε διαδοχικές εγχειρήσεις, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων στα κάτω άκρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου