Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Έλλειψη Αγροτικού Ιατρού στην Τ.Κ. Γλύφας του Δήμου Στυλίδας

Το μεγάλο θέμα της έλλειψης του Αγροτικού Ιατρού απασχολεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα το χωριό.
 

Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι σε ανάγκη αναγκάζονται να πηγαίνουν στα γύρω χωριά ή σε κάποια πόλη για να εξυπηρετήσουν πάγιες ανάγκες για φάρμακα αλλά και επιβαρύνονται οικονομικά για τις επισκέψεις στους γιατρούς.
 
Ύστερα από συνεχείς ενοχλήσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γλύφας κ.Παπακωνσταντίνου Γεώργιου αλλά και του Δημάρχου κ.Γκλέτσου Απόστολου προς το υπεύθυνο υπουργείο για την κάλυψη της θέσης στο ιατρείο της Γλύφας, έγινε η προκήρυξη και άνοιξαν θέσεις όχι μόνο για την Γλύφα, αλλά και για το κέντρο υγείας Στυλίδας.
 
Αγανακτισμένοι και ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος με αυτή την κατάσταση δεν έχουν σταματήσει την αναζήτηση αγροτικού ιατρού για την κάλυψη της θέσης και απευθύνονται σε όλους όσους μπορεί να ενδιαφέρονται.
 
Δυστυχώς όμως ακόμη και ύστερα από αυτές τις παρεμβάσεις δεν βρίσκονται ιατροί να καλύψουν τις αντίστοιχες θέσεις.
 
Οι ιατροί λόγω των οικονομικών απολαβών που δεν είναι πολύ υψηλές, δεν προτιμούν να έρθουν να κάνουν το "αγροτικό" τους σε μια περιοχή μακριά από την πόλη.
 
Η περιοχή της Γλύφας λόγω των πολλών δημοτών που έχει για χωριό αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει,ιδιαίτερα τώρα την περίοδο του καλοκαιριού, έχει αυξημένη αλλά και επιτακτική ανάγκη για την ύπαρξη ιατρού στο Περιφερειακό ιατρείο Γλύφας.
 
Τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε εμείς δηλαδή για να έρθει αγροτικός ιατρός ;

Να τους αναγκάσουμε με το ζόρι;
 
Φυσικά και όχι.
 
Απλά πρέπει να γνωρίζουν οι γιατροί που θέλουν να κάνουν την αγροτική θητεία τους ότι έχει ανοίξει και θέση στην Γλύφα και ότι μπορούν να αναζητήσουν την σχετική προκήρυξη προκειμένου να έρθουν εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου