Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Αδιανόητο! Σε πολυνομοσχέδιο είχαν περάσει νομοθετική διάταξη που αθώωνε καταχραστές του Δημοσίου

 Οι βουλευτές την ψήφισαν χωρίς να το πάρουν είδηση

Την ανακάλυψη της προκλητικής διάταξης έκανε ο βουλευτής, Κώστας Τζαβάρας - Η απίστευτη αυτή διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ - Ακόμα και οι νομικοί βουλευτές δεν κατάλαβαν τη διάταξη που είχε κατατεθεί

Η Ένωση Εισαγγελέων καταγγέλλουν κι άλλες περιπτώσεις όπως τεράστια ποσά που δόθηκαν σε επιδόματα - Η συγκεκριμένη διάταξη τελικά ακυρώθηκε μετά από 20 ημέρες

Mε μία ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέως Ελλάδος αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς εκφράζει την ανησυχία της για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και το οποίο μάλιστα αποδείχθηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. 

Όπως αναφέρουν η Ένωση των Εισαγγελέων "με ανησυχία παρατηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα φαινόμενα που δίδουν την εντύπωση ακατανόητης -ως προς το ρυθμό και το ρυθμιστέο πεδίο - νομοθέτησης, καθώς και ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας που διασπούν την αντίληψή της, ως λειτουργίας θεσμικά αναπόσπαστης με τη Δικαιοσύνη".

Η ανακοίνωση που πραγματικά είναι κόλαφος κατά του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης σημειώνει πως "προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που – ενίοτε - υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

Μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις όπως ανέφερε το Mega είναι πως έδιναν παράθυρο σε υπαλλήλους νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, όπως ΔΕΚΟ και τις ΜΚΟ να απαλλαγούν από κατηγορίες ή να έχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση ακόμα και σε περιπτώσεις που κατηγορούνταν για οικονομικά εγκλήματα ακόμα και κατά του Δημοσίου.


Στο θέμα αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη διάταξη "πέρασςε νύχτα, κυριολεκτικά δεν την πήραμε χαμπάρι. Οι νομικοί βουλευτές δεν την κατάλαβαν". 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώτος την προκλητική αυτή διάταξη κατάλαβε ο πρώην υπουργός, κ. Τζαβάρας, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να ακούσει πως η διάταξη βρέθηκε στο πολυνομοσχέδιο εκ παραδρομής. Φυσικά μετά τον ντόρο που προκλήθηκε η επίμαχη διάταξη ακυρώθηκε. 

Μάλιστα, ο κ. Τζαβάρας ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις καθώς εκείνοι που έπρεπε να άσκησαν το καθήκον του ελέγχου και έτσι μία τέτοια διάταξη εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα εάν δεν είχε ακυρωθεί να αθωώνονταν απατεώνες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Φυσικά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν τελειώνει σε αυτή την υπόθεση το πρόβλημα, αλλά κάνουν λόγο για νομιμοποιήσεις δαπανών, παύσεις ποινικών διώξεων και τερματισμό αναζήτησης μεγάλων ποσών που δόθηκαν σαν επιδόματα.

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ. ΑΚΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΤΛ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου