Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

"Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη,
όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι."Την Δευτέρα   23 Ιουνίου 2014 παραμονή  του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και την Tρίτη 24 Ιουνίου 2014,  ώρα 9.00 μ.μ. θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα. Απλά, παραδοσιακά, έτσι όπως το έφεραν, το  πραγματοποιούσαν και  το χαιρόταν, οι πρόγονοί μας, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Νέας Μαγνησίας Λαμίας.

Την Δευτέρα θα ανάψουν  και  πάλι οι φωτιές  «παραμονή τ’ Αϊ Γιαννιού του Ριγανά», στο σταυροδρόμι μπροστά από την αίθουσα του Πολιτιστικού  Συλλόγου της Νέας Μαγνησίας και στη συνέχεια  θα ρίξουμε τον Κλήδονα.

Την Κυριακή στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης   θα ανοίξει ο Κλήδονας. Θα χορέψουν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, και της Ένωσης Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας. Το συγκρότημα  του Χρήστου Ανωγειανάκη θα μας διασκεδάσει με ρεμπέτικο τραγούδι.

 Ελάτε μικροί και μεγάλοι  και μην ξεχάσετε να πάρετε  μαζί σας τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, , τα στιχάκια σας τα αρσίζικα και προσωπικά μικροαντικείμενα  «τα ριζικάρια σας» για το κουμνάκι   του  Kλήδονα.                                                                                                               
 Με τιμή

Τα Δ.Σ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου