Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Εύβοια: Γνωρίστε τον 16χρονο μαθητή που προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα αστρονομίας - αστροφυσικής

Ο 16χρονος "αστρονόμος" έκανε για ακόμα μία φορά περήφανους τους γονείς και τους στενούς του συγγενείς... 

Ο 16χρονος Ιωάννης - Φώτης Γιασεμής από την Αγία Άννα, βρίσκεται ανάμεσα στους εννέα μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί στην πόλη Seceava της Ρουμανίας, από 2-10 Αυγούστου...


Ο 16χρονος "αστρονόμος" κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας και αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του δεν έχουν καμία σχέση με την φυσική. Ο πατέρας του είναι οδοντίατρος και η μητέρα του καθηγήτρια Αγγλικών.

"Η Φυσική για μένα είναι μία επιστήμη η οποία μελετά το φυσικό κόσμο και σου δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθείς για τους νόμους που τον διέπουν. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Φυσικής για μένα θα ήταν να ανακαλύψει μια θεωρία η οποία θα προβλέπει το καθετί στο Σύμπαν (Theory of Everything, ΤοΕ)", είχε τονίσει σε πρόαφατη συνέντευξη του ο Ιωάννης - Φώτης Γιασεμής.

Κατάφερε λοιπόν και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στη Ρουμανία στις 31 Ιουλίου, συνοδευόμενη από καθηγητές Φυσικής του ΑΠΘ, του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, και τον πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστα Μαυρομμάτη.

Οι εννέα μαθητές επελέγησαν μετά από πολύ απαιτητικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις φάσεις και οργανώθηκαν από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 200 μαθητών από όλη τη χώρα.

Την προετοιμασία τους ανέλαβε μία ισχυρή ομάδα καθηγητών και φοιτητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου