Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Θερμοπύλια 2014 με πολλές...εκπλήξεις!


Με ένα μοναδικό υπερθέαμα πολιτιστικών δρώμενων αποχαιρετά η απερχόμενη δημοτική αρχή τους δημότες τα φετινά(;) Θερμοπύλια και είναι προς τιμήν του απερχόμενου Δημάρχου που ξεπερνώντας την ανθρώπινη προσωπική πικρία του δεν ξεχνά ποτέ τους συμπολίτες του
 
Κάπως έτσι  θα περιγράφαμε τις εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια διοργάνωνε ο Δήμος Λαμιέων μαζι με άλλους φορείς πηρός τιμή του παγκοσμίως γνωστού έπους που γράφτηκε πριν 2500 χρόνια περίπου, στα στενά τότε των Θερμοπυλών. Ένα έπος παράδειγμα πατριωτισμού, αυτοθυσίας και  ηρωισμού από μια "χούφτα" Ελλήνων Σπαρτιατών, Θεσπιέων και Θηβαίων που αντιτάχθηκαν στις ορδές των Περσών κατακτητών και έπεσαν όλοι μέχρι και του τελευταίου οπλίτη στο  πεδίο της άνισης μάχης, κυκλωμένοι από τις μυριάδες των εχθρών μετά την προδοτική ενέργεια του Εφιάλτη.
 
Αν και υπάρχει  ακόμη χρόνος, μια αναφορά στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 του αντιδημάρχου Σπυρου Ηλιόπουλου όμως, μάλλον επαληθεύει τις υποψίες μας.
 
"Δεν έχω υπόψη μου κάτι, συνήθως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ενημέρωση φέτος δεν άκουσα κάτι ... μπορεί βέβαια και να γίνει κάτι, υπάρχει χρόνος αλλά δεν έχω υπόψη να σας πώ..." απάντησε μιλώντας και  για θέματα της αρμοδιότητάς του ο κ.Ηλιόπουλος.
 
Η αλήθεια είναι οτι οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στις αρχές Σεπτεμβρίου και φέτος την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή αλλά ο Δήμος Λαμιεών έχει συνέχεια και ανήκει σε όλους τους δημότες.
 
Δεν πέρασαν 15-20 ημέρες ημέρες που ο  κ. Κοτρωνιάς μιλώντας στο κεντρικο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 και απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο μετά την ήττα του  είχε απαντήσει: "Μα είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως ο Κοτρωνιάς που οι Λαμιώτες τον τίμησαν επι 4 συνεχόμενες θητείες θα εγκαταλείψει τους δημότες τιμωρώντας τους επειδή δεν τον ψήφισαν πάλι για δήμαρχο;"...
Και τον πιστέψαμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου