Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για το γιατρό που ζητούσε φακελάκι από τον 67χρονο καρδιοπαθή για να τον χειρουργήσει!

Οι 18 ημέρες αναμονής ήταν μοιραίες! - Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - Ο καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού ζητούσε 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει 


Ο 67χρονος ασθενής που είχε καταγγείλλει τον 60χρονο χειρούργο και διευθυντή του τμήματος στον Ευαγγελισμό για φακελάκι έχασε τη ζωή του την Κυριακή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού - Η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 67χρονου καρδιοπαθούς - Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 67χρονος κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι". Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. 

Ο κατηγορούμενος γιατρός, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ανιψιού του συνταξιούχου στο Mega, ο οποίος σημείωσε πως "την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου