Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Πάνος Καρβούνης στον Alpha 989: «Το Μνημόνιο εκπνέει στο τέλος του χρόνου»

  
Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κύριος Πάνος Καρβούνης παραχώρησε στις 28/7/2014 συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στην εκπομπή «Φτιάξε καφέ» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη.
 
Ο Πάνος Καρβούνης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των υποψηφίων Επιτρόπων εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ. Όπως σημείωσε, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων Επιτρόπων θα καθοριστεί το χαρτοφυλάκιο του κάθε υποψήφιου Επιτρόπου και στη συνέχεια η ατομική ακρόασή από τους Ευρωβουλευτές. Εφόσον αυτή είναι επιτυχής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να υπερψηφίσει τον Οκτώβριο το νέο Κολλέγιο των Επιτρόπων ως σώμα, το οποίο και θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Νοεμβρίου 2014.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα της Ελλάδας με την Τρόικα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα τόνισε ότι η δόση του ενός δισεκατομμυρίου, που θα πρέπει να εκταμιευθεί εντός του καλοκαιριού, προϋποθέτει την υλοποίηση εκ μέρους της Ελλάδας των 6 προαπαιτούμενων υποχρεώσεών της. Όπως τόνισε ο κ. Καρβούνης, «το Μνημόνιο εκπνέει στο τέλος του χρόνου» και κατά συνέπεια το Σεπτέμβριο αναμένεται να λάβει χώρα η τελευταία αξιολόγηση της Τρόικας και στη συνέχεια μια διαπραγμάτευση για ελάφρυνση του χρέους.
 
Σχετικά με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και την πρόσφατη δημοσίευση της 7ης έκθεσης δραστηριοτήτων της, ο Πάνος Καρβούνης διευκρίνισε ότι «η Task Force βοηθάει την ελληνική Κυβέρνηση να κάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, δίνοντας στην ελληνική Κυβέρνηση το know-how – δηλαδή τις καλύτερες εμπειρίες από το διεθνή χώρο – ούτως ώστε αυτές να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο». Πρόσθεσε, δε, ότι ήδη έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα, γεγονός που αποδεικνύεται στη βελτιωμένη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, στην κατάρτιση στρατηγικού πλάνου για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, στην αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες καθώς και της διαφθοράς.

Ολοκληρώνοντας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται, σημειώνοντας ότι «σε μια στιγμή που τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει θα κάνουμε τον πραγματικό απολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου