Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Δολοφονούν ζώα στην Λαμία

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν το πρωί οι κάτοικοι στους Μύλους του Μουζέλη στη Λαμία. Συγκεκριμένα στην οδό Αριστοφάνους βρέθηκαν πολλές δηλητηριασμένες γάτες, οι οποίες ανήκαν σε σπίτια της περιοχής. 

Σε γραπτή διαμαρτυρία της, η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κα Αγγέλα Μπαρτσιώκα, αναφέρει:  


Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α


Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής Μύλων Μουζέλη, επί της οδού Αριστοφάνους, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα:
  
Πολλές δηλητηριασμένες γάτες, οι οποίες ανήκαν σε σπίτια της οδού, φροντίζονταν από τους ιδιοκτήτες τους και δεν ήταν αδέσποτες, σφάδαζαν από τους πόνους.
 
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 11 ζώα, που παρ όλες τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθούν με φάρμακα κατά τις δηλητηρίασης, δυστυχώς κατέληξαν.

Οι δολοφόνοι των ζώων συνήθως δρουν κρυφά τη νύχτα και λόγω του ότι περνά πολύς χρόνος μέχρι να βρεθούν τα άτυχα ζώα, είναι πλέον αργά για να σωθούν.
 
Ωστόσο η πείρα μας λέει ότι όλοι κάποιον υποπτεύονται στη γειτονιά και ίσως κάποιος να έχει δει τον δολοφόνο των ζώων.

Είναι παράνομη, ανήθικη και απάνθρωπη πράξη η δολοφονία ζώων και όποιος ξέρει κάτι πρέπει να το αναφέρει στην αστυνομία ή στο φιλοζωικό σύλλογο, ώστε να τιμωρηθεί όπως πρέπει.
 
Το να ξέρουμε και να μη μιλάμε μας κάνει αναγκαστικά συνεργό στην παρανομία.

Τα ποντίκια όταν θα κάνουν πάρτυ... μετά την εξαφάνιση των γάτων, δεν θα κάνουν εξαίρεση σε θύτες και θύματα, αλλά θα είναι τακτικοί επισκέπτες σε όλους. Τότε θα διαπιστωθούν οι συνέπειες που προκύπτουν όταν επεμβαίνουμε στη φύση και τη διαταράσουμε βίαια.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου