Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών - Απέρριψε έμπρακτα την εκεχειρία

Την στιγμή μάλιστα που η δυτική και όχι μόνο διπλωματία (ΗΠΑ-ΕΕ-ΟΗΕ) καταβάλει υπερπροσπάθειες για την επίτευξη της εκεχειρίας.


Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση επτά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, περιλαμβανομένων δύο οι οποίες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Τελ Αβίβ, απορρίπτοντας de facto την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας που έληγε στις 20:00.
Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την παράταση της κατάπαυσης του πυρός ως τα μεσάνυχτα, κατόπιν έκανε γνωστό πως εβλήθησαν τρεις ρουκέτες και κατόπιν όλμοι από τη Λωρίδα της Γάζας. «Οι τρομοκράτες επέλεξαν να επωφεληθούν από την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, οι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, καθώς ρουκέτες εβλήθησαν σε στόχους ως και την περιοχή του Τελ Αβίβ.
Η Χαμάς ανέφερε ότι δεν έχει συμφωνήσει (!) στην παράταση της εκεχειρίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Και φυσικά είναι να τρελαίνεται κανείς με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Χαμάς όλο αυτό το τελευταίο διάστημα: 

Με εντολή της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης αρχικά απάγονται τρεις Εβραίοι έφηβοι κατά την επιστροφή τους από το σχολείο τους και εκτελούνται εν ψυχρώ. 
Σαν να μην έφθανε αυτό η Χαμάς αρχίζει να βομβαρδίζει τις πόλεις και τα χωριά του Ισραήλ με ρουκέτες όταν αυτό αρχίζει έρευνες για τους δράστες της αποτρόπαιας πράξης.
Και όταν το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις που δέχεται, τότε η Χαμάς καταγγέλλει το Ισραήλ στη διεθνή κοινότητα και ζητά την παρέμβαση της. 
Πρώτη στην έκκληση της Χαμάς έρχεται η παρέμβαση της Αιγύπτου η οποία προτείνει εκεχειρία και άμεση κατάπαυση του πυρός προς το Ισραήλ το οποίο την αποδέχεται... Αλλά η Χαμάς την απορρίπτει (!) ...και συνεχίζει να καταγγέλλει το Ισραήλ και να ζητά παρέμβαση (?) της διεθνούς κοινότητας.
Και όταν όλοι (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, Αραβικές και μη χώρες) καταφέρνουν με πολύ κόπο να πείσουν το Ισραήλ και να πετύχουν μια νέα εκεχειρία... Τότε η Χαμάς ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και εντελώς ακατανόητα αρχίζει ξανά να βάλει το Ισραήλ με ρουκέτες εν μέσω της εκεχειρίας που έχει ουσιαστικά επιβάλει η διεθνής κοινότητα!!! 
Και ερωτώ: Έχει καταλάβει ή καταλαβαίνει κανένας το τι ακριβώς επιδιώκει η Χαμάς με αυτή την αλλοπρόσαλλη και ακατανόητη συμπεριφορά η οποία εκθέτει τόσο την ίδια όσο και τη διεθνή κοινότητα;

Και ακόμη: γιατί τώρα το Ισραήλ θα πρέπει να δεχτεί ξανά μια νέα εκεχειρία αφού η Χαμάς δεν θα την τηρήσει έτσι κι αλλιώς;

Και ακόμη: γιατί η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασχοληθεί ξανά με μία τόσο αφερέγγυα τρομοκρατική οργάνωση;

Η Χαμάς, προκαλεί το Ισραήλ και τρομοκρατεί το λαό του, θυσιάζει και θυματοποιεί τον παλαιστινιακό λαό, και εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα... για τους δικούς της καθαρά μικροπολιτικούς και παραοικονομικούς λόγους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου