Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ, παρά τις διεθνείς πιέσεις

Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας στα σύνορα με τη Γάζα, αναμένοντας το πράσινο φως για χερσαία επέμβαση, αν κι όταν αποφασιστεί επόμενη φάση της επιχείρησης.
Μετά από πέντε ημέρες επιδρομών και βομβαρδισμών η ισραηλινή ηγεσία δεν δείχνει προθυμία να αναστείλει τη στρατιωτική δράση παρά τις διεθνείς πιέσεις και την διπλωματική κινητικότητα στα Ηνωμένα Έθνη.
«Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να διευθετήσει το πρόβλημα. Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας. Θέλουμε να σταματήσουμε την εκτόξευση πυραύλων από την Γάζα προς τους πολίτες μας. Η Χαμάς πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ ατιμωρητί» τόνισε ο Μαρκ Ρεγκεβ, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.
Η Χαμάς έχει εκτοξεύσει περισσότερες από 700 ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος, πολλές εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας “σιδηρούς θόλος” γι’ αυτό και δεν υπάρχουν νεκροί στην ισραηλινή πλευρά.
Ωστόσο μία ρουκέτα, που δεν κατερρίφθη κατέληξε σε σπίτι στην Εΐν Χασλόσα διαλύοντας την οροφή φτάνοντας μέχρι το έδαφος, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου